Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/knoflooksoep

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 27 september 2020

Knoflooksoep vermindert het gevoel van misselijkheid en brengt rust in de maag

Knoflooksoep

Laat uw maag rusten met een knoflooksoep

Onze magen en andere ingewanden zijn weer eens voor zware beproevingen geplaatst.
De eindejaarsperiode is de tijd van het jaar waar overvloedig wordt gegeten. Om van de hoeveelheden alcohol nog niet al teveel gewag te maken... Maar er komt steeds een volgende dag...
In de Provence is het een traditie om een looksoep te maken. Deze soep brengt rust in de maag en ze is zeer eenvoudig te maken.
Neem goede kwaliteitslook, zeer grote teentjes die veel sap bevatten. Hiervoor geen gerookte look nemen. Er wordt veel look 'produced in China' aangeboden.(deze koop ik niet). Plet 6 tenen goed stuk met een look klopper in hout of met de achterkant van een goed keukenmes.
Neem 1 l water en voeg daarbij het geplet knoflook, een scheut olijfolie (niet zuinig zijn) + wat grof zeezout en drie soorten peperkorreltjes (vers gemalen met de pepermolen)
Laten dit alles koken.
Na het koken voeg je er gedroogde laurierblaadjes en een paar blaadjes salie aan toe. Dit een kwartier laten intrekken en dan door een zeef gieten (dit is mijn manier)
Daarna 2 geklopte eidooiers toevoegen.
Deze looksoep is compleet als je er geroosterd brood bij geeft.
Ik doe altijd een takje peterselie bij ieder kommetje (maar dit doet men niet in de Provence).

Dit recept werd u aangeboden door Rita, een dame die heel wat uurtjes in de keuken door brengt en dit dan ook met u wil delen!

zie ook: Knoflook: info, teeltwijze en gebruik in de keuken, planten, oogsten
#1322

Auteur: Rita de Clercq