Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/klimplanten_planten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 27 oktober 2021

Klimplanten waarvan de wetenschappelijke naam begint met een C: Campsis, Clematis en Celastrus.

Klimplanten waarvan de wetenschappelijke benaming begint met de letter 'C':

Campsis of de trompetklimmer

De oranje, zalmkleurige of gele trompetvormige bloemen van deze klimmer geven de nazomer (augustus - september) kleur. Is voldoende winterhard, maar voor een rijke bloei is een zonnige plek nodig.
Campsis radicans is de sterkste soort, een flinke groeier die met gemak 8 meter hoog wordt. Vraagt steunmateriaal, hoewel op oudere leeftijd ook goede hechtwortels ontstaan. Koop een benaamde cultivar, zodat u verzekerd bent van een rijk en jong bloeiend exemplaar: 'Flamenco' (oranjerood) en 'Flava' (geel).


Campsis of de trompetklimmer

Celastrus of de boomwurger
De naam boomwurger klinkt niet zo aardig, maar geeft wel weer hoe het met de groeikracht is gesteld. Als de windende takken eenmaal een boom te pakken hebben, krijgt de kroon het zwaar te verduren. U bent dus gewaarschuwd.  Een mooie slingerheester is het wel, vooral in de herfst. Het blad kleurt dan geel en de oranje zaden aan de kronkelige takken zijn werkelijk schitterend. Ze groeien uit kleine bloempjes, maar alleen als een mannelijk exemplaar wordt bijgeplant. Celastrus orbiculatus 'Diana' (Aziatische boomwurger) heeft de beste vruchtdracht, in combinatie met 'Hercules' als bestuiver.


Celastrus of de boomwurger

Clematis of bosrank:

Clematis of bosrank
Clematis: laatbloeiers

bron: brochure klimplanten voor uw tuin

#1275

Bron: PPH - Plant Publicity Holland