Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kinderen_tomaten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 24 oktober 2021

Tomaten en kinderen: kiezen voor andere vormen, maten, smaken en kleuren.

Kinderen en tomaten

Heirloom tomaten zijn er in alle kleuren, vormen en gewichten, maar dat er ook zoete en zure zijn, wordt wel eens vergeten. Daar het assortiment zo groot is zijn er dan ook heel wat diverse zoete soorten. Soorten die erg aantrekkelijk zijn voor kinderen, want wat is gezonder dan een lekker tomaatje?

Snow White en de zeven dwergen?

Kinderen zijn dol op sprookjes,…en met deze charmes gaan ook bepaalde tomatensoorten door het leven. Pinnochio en Snow White zijn slechts een paar namen van de vele bestaande sprookjesnamen die tomaten kunnen hebben. Ze zijn lijken niet alleen verassend maar zijn het ook!,…

Zoet of zuur?

Het is zo en dit algemeen geweten dat kinderen zoetekauwen zijn, hoe zoeter, hoe beter. Waarom gaan snoepen wanneer er tomaatjes bij de hand zijn?

"Daar ik heel wat tomatensoorten teel ben ik bijna verplicht deze te gaan uitdelen onder vrienden en familie. Daarbij weten de ouders me altijd te zeggen dat de kinderen er gewoon weg van zijn! Uit het vuistje of in een frisse salade, als ze maar zoet zijn!”

Bij deze nogmaals een bewijs dat kinderen echt wel dol zijn op zoete voedingswaren. Het is hierbij goed om te weten dat er veel groenten bestaan die effectief zoet smaken. De perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met gezonde groenten!

Zwart of geel?

Kleuren van tomaten spelen nogal vrij vaak een grote rol bij het consumeren hiervan. Vele mensen en vooral kinderen haken af wanneer ze de toch wel bizarre kleuren zien. Maar eenmaal geproefd maakt de kleur geen enkel verschil meer, meer nog hoe zwarter hoe liever!,…

Gezond snoepje

Een tomaat is een bron van heel wat vitaminen, vitaminen die belangrijk zijn voor heel wat zaken. Zo is de vitamine C één van de grootste die de tomaat krijgt bij het rijpen. Ook bevat deze heel wat caroteen, een vitamine die vooral te vinden is bij oranje soorten. Lycopeen, de andere stof die het allerbelangrijkst is, een stof die vooral aanwezig is bij rode tomaten. Dus, hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen er zich voordoet.

“Wist je dat mensen die last hebben van migraine beter geen rode tomaten eten, maar best voor lichtere kleuren kiezen? Dit terug omwille van de hoeveelheid lycopeen aanwezig in de tomaat.”

Besluit: Kinderen en tomaten?

Absoluut! Kinderen zijn dol op tomaten. Tomaten zijn gezond, lekker, en zoet,…wat moet een kleine spruit nog meer hebben?

#1209

Auteur: Angelo Dorny