Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kersttrends_2010

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 26 januari 2021

Kersttrends 2010 onderverdeeld in vier thema's

De trends voor de komende Kerst zorgt voor een gezellige, warme en landelijke sfeer in vele huiskamers.

Door het overvloedige gebruik van vrolijke kerstdecoratie straalt de komende donkere en koude periode toch warmte, optimisme en plezier uit.

Jaarlijks is er in Frankfurt de internationale kerstbeurs "Christmasworld"  waar ook de nieuwe kersttrends worden voorgesteld.

De trends voor de Kerst van 2010 zijn in 4 thema's onderverdeeld:

De romantische authenticiteit:
Bij deze romantische trend probeert men een harmonieus, warm geheel te krijgen die rust uitstraalt in een vertrouwde sfeer. Dit wordt bekomen door zachte kleuren te kiezen zoals groen en grijstinten in combinatie met paars en bruin. Het pallet van deze kleurtinten mag doorbroken worden met enkele accenten van wit goud om het kerstgevoel naar boven te brengen. De sfeer is terug te vinden in de natuurlijke kleuren, vormen en materialen (stro, katoen, linnen, hout,...) alsook in handgemaakte producten. Zo zijn er naast kerstballen ook allerlei decoratieve figuren in de kerstboom terug te vinden. Muziek kan zowel uit de kerstballen als uit de figuren weerklinken. De kerstballen zijn vaak ook in allerlei vormen en figuren en hangen tegenwoordig in een niet van echt te onderscheiden kerstboom.

 

De vrolijke elegantie:
Bij deze uitbundige stijl domineren paarse, roze en fel rode tinten. Het is een uitbundige bijna tot kunst verheven kerstdecoratie die luxe en warmte weet uit te stralen. In deze trend wordt gebruik gemaakt van materialen van glas, plastic, crêpe papier,...

Moderne grafische eenvoud:
Hierbij spelen wit en zwart en de grijstinten de boventoon. Overige kleuren zijn goud en zilver. Zo probeert men op een elegante manier de kerstboom aan te kleden met goud- of zilverkleurige kerstballen.

De kleurenexplosie:
Een opgewekte, mix van stijlen met een overvloed aan kleuren waarbij alle regels van het decoreren lijken te vervagen. Start vanaf een rustige basiskleur als ondergrond en bouw daar verschillende lagen op verder. Laat je leiden door je optimisme om er een extravagante kleurenpallet van te maken. Bij deze trend straalt het geluk, het ambachtelijke alsook de eenvoud er vanaf.

Veel succes met het versieren van uw kerstboom en woonkamer in de nieuwste kersttrends.

#2758