Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kerststukjes_maken_leden


https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 19 mei 2022

Kerststukjes maken: kerststukjes gemaakt door leden van het bloemschikforum

Kerststukjes van leden


1 GROTE isomo / piepschuimbol. Die beplak je voor ongeveer 3/4 met galaxblad, maar let erop dat je de steeltjes NIET mee vastplakt! Het overige deel beplak je met rozenblaadjes. Als alles goed droog is speld je de steeltjes speels over het geheel.
Op het bloemschikforum geplaatst door: Karin Van Den Brande


Op het bloemschikforum geplaatst door: Marga

Uit een grote isomobol een stervorm snijden en aan de binnenkant grote satéprikkers klemmen van de ene naar de andere kant, zodat de ster op een vaas kan rusten. In het midden van je ster een opening maken, zodat je er (na het omwikkelen met de Tillandsia) een stuk droog steekschuim kan insteken om je kaarsen je peperbolletjes op te bevestigen . (het steekschuim rust ook op de prikkers) De ster bekleden met Tillandsia en goed omwikkelen met zilver- of goudkleurige binddraad. Je kaars voorzien van enkele pookdraden en vastzetten op het oasis steekschuim. Rond de kaars het resterende steekschuim opvullen met peperbolletjes of bessen van de dwergpalm. In heb in mijn vaas nog wat peperbolletjes gedaan met enkele sterretjes uit klei.
Op het bloemschikforum geplaatst door: Karin Van Den Brande


Op het bloemschikforum met meer uitleg geplaatst door Pauline

2 piepschuimen kransen op elkaar plakken en bekleden met mos. Omwikkelen met binddraad, ik heb rode gekozen om in de sfeer van kerst te blijven! De ster is gekocht, maar eens extra omwikkeld met de rode binddraad. Hij is op het mos bevestigd met het lijmpistool. Pipetjes omwikkelen met mos en aan de binnenkant, bij de openingen van de ster bevestigen met een haak gemaakt van pookdraad. Ik heb gekozen voor anthurium en fresia's. Wat pareltjes als afwerking, een kaarsje in het midden en je hebt een leuk tafelstukje of een tof cadeau om weg te geven (wat ik ga doen )
Op het bloemschikforum geplaatst door: Karin Van Den Brande


gebruikte materialen: mos, takken van klimop, safari, roosjes, kerstballetjes, takjes van de els, dennenknopjes van de lork, pachysandra en afwerken met gouddraad.
Op het bloemschikforum geplaatst door: Wies - Vaxjo


Het is een hervulbare krans
Gebruikte materialen: verschillende soorten den,zilverspar, rode roosjes, knopjes van safari, skimmia, eucalyptusblad en wat dennenappeltjes en als versiering wat sterretjes + 4 prikkaarsen
Op het bloemschikforum geplaatst door duimpje


Hogere vaas of pot, droge oasis, 2 kaarsen (of potjes waar je theelichtjes in kan zetten), bemoste gedroogde takken, kerstballetjes
Op het bloemschikforum geplaatst door Josée47


Op het bloemschikforum geplaatst door lammie


een piepschuim kegel geplakt met witte abeelblaadjes gelijmd met een lijmstift (pritt) en kerstversiering.
Op het bloemschikforum geplaatst door Monique

bekijk ook

Dit was een kleine selectie van kerststukjes die terug te vinden zijn om het druk bekeken bloemschikforum

#1313
Terug naar boven icoon