Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kalmerende_werking_rhipsalis_

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 1 december 2020

De kalmerende werking van de Rhipsalis of koraalcactus

Dat heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. En de decoratieve vetplant is ook nog eens een behoorlijk hippe dame, dus wanneer je een huisgenote zoekt die zowel trendy is als beheerst, zit je met deze schone op de eerste rang.

Zet een aantal Rhipsalissen (koraalcactus) in je kamer, en gegarandeerd dat je je minder gespannen voelt. Onderzoek aan de Universiteit van Surrey in Engeland toonde namelijk aan dat mensen in een kamer met planten veel minder gespannen een hun opgedragen taak uitvoerden dan de groep die dat in een ruimte zonder groen moest doen.
Ander onderzoek maakte inzichtelijk dat proefpersonen in een ruimte met planten een aanzienlijk lagere bloeddruk hebben dan mensen in een kamer zonder planten.

Kalmerende werking Rhipsalis

Rustgevende palntenAmper eisen

Een ruime ‘beloning’ voor het weinige dat de Rhipsalis van je vraagt. Elke plek in je huis wordt gewaardeerd, een à twee keer per week een klein beetje water, en qua temperatuur heeft de plant ook amper eisen. Ze is zelfs zo makkelijk dat je zonder problemen een week of twee, drie op vakantie kunt, wanneer je haar voor vertrek even goed in water dompelt. Maar: staat ze in de zon dan heeft ze wat meer water nodig. De Rhipsalis is bovendien een snelle groeier, die lange ranken ontwikkelt. Deze zijn erg makkelijk in model te houden; af en toe bijknippen is voldoende.

Zonder stekels

De Rhipsalis is familie van de Cactus. Ze komt voor in regenwouden in Midden- en Zuid-Amerika, in Afrika en op een paar eilanden in de Indische Oceaan. De plant groeit daar op boomstammen in de halfschaduw. Er zijn veel verschillende soorten, die in kleur en vorm behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Maar: zonder stekels! 

#3640

Bron: VLAM
www.vlam.be