Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/kalanchoe_magic_bells

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 16 januari 2021

Kalanchoe 'Magic Bells' een opvallende kamerplant

Kalanchoe 'Magic Bells' een kamerplant met klokjes

Er is bijna geen kamerplantenfamilie zo divers als die van de Kalanchoe. Recent is deze vetplantensoort uitgebreid met een heel bijzonder exemplaar, de Kalanchoe ‘Magic Bells’.

Opvallend aan deze plant zijn de trossen met lichtgroene, lampionachtige luchtkussentjes aan het einde van de bloemstelen.

Druiven
Van een afstand lijken de bloemen van deze Kalanchoe net groene druiven. Wanneer je beter kijkt, blijken ze echter hol te zijn van binnen. Na verloop van tijd komen belvormige rood-oranje bloemetjes uit de lampionnetjes tevoorschijn die na de bloei vanzelf verdwijnen. Van de groene lampionnetjes kun je nog lang genieten en ook het prachtige blad maakt de plant een echte aanwinst. 

Nieuw 
De Kalanchoe ‘Magic Bells’ is een nieuwe plant. Hij heeft een designachtige uitstraling en er is geen andere woonplant die erop lijkt. Door zijn bijzondere, klokjes-achtige ‘bloemen’ straalt hij rust uit, maar nodigt hij zeker uit om van dichtbij te bekijken. Intrigerend type dus, die Kalanchoe ‘Magic Bells’. 

Chinees 
Kalanchoe komt van oorsprong uit China waar zijn naam ‘Kalan chau huy’ kreeg. In Europa werd dit verbasterd naar Kalanchoe. De bloeiende Kalanchoes zijn de bekendste en zijn verkrijgbaar in de meest prachtige kleuren. Maar ook de groene soorten hebben allemaal wel iets bijzonders, zoals zachte, harige bladeren of rond blad met een rode gloed. Er is altijd wel eentje die je leuk vindt. Hoe verschillend ze ook zijn, de grote overeenkomst binnen de Kalanchoefamilie of Crassulaceaeis dat het stuk voor stuk sterke planten zijn die weinig verzorging vragen en tegen een stootje kunnen.

Verzorgingtips consument   

  • Zet de Kalanchoe op een lichte plek, de plant moet echter beschermd worden tegen de felste middagzon, en minimaal 15 graden C - liever wat meer. 
  • Houd in de zomer de potkluit matig vochtig, ‘s winters minder water geven. Te natte potgrond geeft voetrot (= afsterven wortels). 
  • Vermijd tocht. 
  • Geef in de groeiperiode eens per drie weken wat plantenvoedsel. 
  • Om een Kalanchoe nogmaals te laten bloeien kan men de plant het best gedurende de maand augustus in een vertrek zetten dat niet regelmatig gebruikt wordt. Een Kalanchoe is namelijk een kortedagplant die gaat bloeien als de dagen korter worden. In de huiskamer kan dit problemen opleveren omdat het daar door kunstlicht nooit echt een korte dag wordt.     
#618