Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/junigerechtjes_uit_de_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 25 mei 2019

Junigerechtjes uit de tuin

Bloemkoolsoepje met erwtjes en spekjes

Bloemkoolsoepje met erwtjes en spekjesIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 uien
  • 30 g boter + 30 g boter
  • 1 aardappel
  • 1 bloemkool
  • 1 teentje look
  • 1 preiwit
  • 1 l kippenbouillon
  • Snuifje nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 150 g spekreepjes
  • 100g erwtjes

 Bereiding :

Pel de uien en de look en versnijd in gelijkmatige blokjes (mag grof zijn). Laat de boter smelten en stoof de ui aan samen met de look. Maak de prei schoon en versnijd in gelijke ringen. Voeg toe. Schil de aardappel en snijd in gelijkmatige blokjes en voeg toe. Maak de bloemkool schoon en verdeel in trosjes van gelijke grootte. Voeg toe. Kruid met peper en zout en bevochtig met de bouillon. Laat de soep koken en garen gedurende 20 minuten.
Mix de soep glad. Laat ze nog even doorkoken met de erwtjes en werk af met een koud klontje boter en een snuifje nootmuskaat.Bak de spekjes op hoog vuur krokant in een antikleefpan zonder vetstof.
Serveer de soep met de spekjes.


Asperges op z'n Vlaams

Asperges op z'n VlaamsVoor 4 personen :

  • 24 grote witte asperges
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1/2 bot verse peterselie
  • 150 g ongezouten hoeveboter
  • vers geraspte nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de asperges en breek het houterige uiteinde af. Kook ze beetgaar in flink gezouten water.
Pel de eieren en plet ze met een vork. Snipper de gewassen peterselie fijn.
Doe die bij de eieren en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Laat de boter smelten en schep er het witte bovenlaagje af.
Giet de geklaarde boter bij de eitjes en meng goed door.
Schik de asperges op het bord en schep er de eieren met de boter en de peterselie in een brede strook op, maar laat de puntjes onbedekt.

#5132

Bron: Lava