Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/hortensia_kamerplant

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 28 februari 2021

Hortensia's in pot bloeien al veel vroeger en fleuren menige huiskamers op.

Hortensia's in alle kleuren fleuren de huiskamer op.

De Hortensia kan overal. In de tuin, op het terras, maar juist ook binnenshuis is het een echte blikvanger.

Door de enorme bollen met kleine bloemetjes valt de plant direct op. Op de eetkamertafel, in de keuken of de slaapkamer; de hortensia zorgt voor kleur, gezelligheid, stijl en romantiek tegelijk! Hoewel we in de tuin nog maanden moeten wachten, is de hortensia binnenshuis al volop in bloei.

Magie 
De hortensia, officieel Hydrangea genaamd, werd in Europa warm onthaald vanwege zijn vermogen spontaan van kleur te veranderen waardoor men dacht dat deze plant magisch was. Dit grote raadsel werd opgelost toen ontdekt werd dat de verkleuring van de bloemen aan de zuurgraad van de grond lag. De hortensia als woonplant werd al in 1784 in Japan ontdekt door de Zweedse botanicus Carl Thunberg. Een recente ontwikkeling is de hortensia ‘op stam’, een plant die zowel binnen als buiten toegepast kan worden.   

Variëren 
De hortensia is een ideale plant om creatief mee te variëren. Bovendien heb je wekenlang plezier van je creatie want deze bloeier gaat lang mee. Een bloempot in dezelfde kleur als de bollen is eenvoudig en stijlvol. Ook een grote betonlook pot met hortensia’s in blauw, wit en roze creëer je een echte blikvanger. Een beetje ‘stoere’ pot heeft een opvallend effect. De hortensia wordt dan direct een pittige verschijning. Hortensia’s met witte bollen passen overal goed bij; ideaal om cadeau te geven.   

Tweede leven 
Wanneer de plant in huis is uitgebloeid, knip dan de uitgebloeide bloemen af. Is het niet al te koud dan kan hij naar buiten. Zet hem op een plek in niet al te droge tuingrond of doe hem in een flinke pot dan zit er nog een mooi tweede leven buiten in! 

#574