Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/heerlijke_gerechten_met_champignons_in_de_hoofdrol

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 17 september 2019

Heerlijke gerechten met champignons in de hoofdrol

Champignonroomsoep

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g champignons
  • 30 g boter
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 40 g bloem
  • 1 ½ liter vlees- of gevogeltebouillon
  • 1 dl room of melk
  • 1 eierdooier
  • fijngehakte peterselie of kervel of waterkers

Bereidingswijze

  • Spoel de champignons.
  • Snijd ze in schijfjes en stoof ze gaar in een weinig boter.
  • Smelt de overige boter en voeg de fïjn gesneden ui en sjalotten bij en laat even fruiten.
  • Roer er de bloem onder en leng aan met de bouillon en laat even doorkoken.
  • Voeg de gestoofde champignons en het stoofvocht toe en breng op smaak.
  • Werk de soep af met eierdooier en room of melk.
  • Versier met fïjngehakte peterselie.
 

Heldere krachtige champignonbouillon

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes oregano
  • olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

  • Neem een soeppan en zet deze op een laag vuurtje. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en bak hier alle gesneden groenten kort in maar onder een constant roeren. Voeg dan 2 liter water toe.
  • Breng de bouillon op smaak met zout en versgemalen peper en voeg ook enkele laurierblaadjes toe. Laat de bouillon niet koken, maar hou hem een half uur tegen de kook aan.
  • Neem de zeef of het vergiet en leg hier een theedoek in. Giet de bouillon door de theedoek over in een andere pan of kom zodat je een heldere bouillon krijgt.
  • Giet de bouillon terug in de pan en zet deze terug op het vuur.
  • Voeg de gesneden paddenstoelen toe en roer het geheel goed door.
  • Laat de bouillon met de champignons nog een half uur net onder het kookpunt op het vuur staan. Blijf regelmatig roeren.
  • Voeg voor het serveren van de bouillon nog wat vers gesneden oregano toe.

Op zoek naar andere lekkere recepten met champginons?
Bekijk dan onderstaande links ook eens:

#3713

Bron: Flandria