Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/halloweenpompoenen_en_pompoenpuree

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 22 november 2019

Halloweenpompoenen en pompoenpuree

Trakteer vrienden en familie op een griezelige (of gezellige) avond met pompoenfrietjes of een tomaten-pompoensoepje met spinnetjes (balletjes met stukjes spaghetti doorgestoken) !

Niet alle pompoenen zijn even goed geschikt om te eten. Sommige soorten zoals de Hokkaido hebben een veel betere smaak. Deze pompoenen worden 2 tot 4 kilo. Kies je dus een pompoen om te versieren of uit te hollen voor Halloween, kies dan voor middelgrote en oranje pompoenen (ook wel de Halloweenpompoenen genoemd).

Andere vaak gekweekte soorten zijn reuzenpompoen, courgette, patisson, spaghettipompoen, muskuspompoen en eikelpompoen.

Varkenswangen met pompoenpuree

Ingrediënten voor 4 personen

Varkenswangen met pompoenpuree

  • 1 kg varkenswangen
  • 2 wortelen
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 6 el arachideolie
  • 600 g pompoen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 el paneermeel

Bereidingswijze

Maak de wortelen, uien en prei schoon. Snijd alles in stukjes.
Bak in een stoofpot de varkenswangen aan in arachideolie. Voeg de groenten toe en laat 10 minuten stoven. Voeg tijm, laurier en de kippenbouillon toe. Zet het deksel op de stoofpot en laat 15 minuten sudderen.
Kook ondertussen de pompoen in gezouten water en pureer. Voeg 2 eetlepels van het kookvocht van de varkenswangen toe.
Schik de varkenswangen in een ovenschotel en bedek met de pompoenpuree. Strooi er paneermeel over en laat even gratineren in de oven.

#4928

Bron: Flandria