Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/groentenreceptjes_-_lekker_met_groenten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 18 november 2019

Groentenreceptjes - lekker met groenten

Ratatouille

RatatouilleIngrediënten voor 4 personen:

  • 6 Flandria tomaten
  • 2 uien
  • 1 Flandria aubergine
  • 2 Flandria courgettes
  • 1 groene Flandria paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • oregano
  • knoflook

Bereiding:

Snijd de uien fijn, de aubergines in blokjes, de courgettes in dikke plakken en de paprika in reepjes.
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de uien. Voeg de groenten bij de uien en laat even stoven. Kruid met peper, zout en oregano en een fijngesneden teentje knoflook. Pel de tomaten, snijd ze in vier en voeg ze bij de andere groenten. Laat ongeveer 10 minuten stoven.


Zalmrolletje met komkommer en avocado

Zalmrolletje met komkommer en avocadoIngrediënten voor 4 personen:

  • ½ Flandria komkommer
  • ½ avocado geschild en ontpit
  • sap van 1 citroen
  • 100 g fijn gesneden zalm
  • 3 el sojasaus
  • ½  koffielepel geraspte gember
  • ½ koffielepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:

Verwijder de pitjes uit de komkommer en snij in fijne staafjes.
Zet even apart.
Snij de avocado ook in fijne reepjes. Besprenkel ze
onmiddellijk met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
Zet opzij.
Verdeel de sneetjes zalm in kleine partjes (ongeveer 5 cm).
Verdeel op elk stukje zalm enkele staafjes komkommer
en avocado.
Maak er rolletjes van.
Maak dan de saus: meng in een kom de soja met
de gember en werk af met sesamzaadjes.
Verdeel de rolletjes over de borden, samen met de saus.


Knolselderpuree

KnolselderpureeIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 knolselder
  • 1 grote aardappel
  • boter
  • 2 dl room
  • selderijzout
  • peper en zout

 Bereiding :

Schil de aardappel en de knolselder. Snijd de groenten in grote stukken. Kook alles goed gaar in gezouten water. Giet de knolselder af en maal alles fijn door een passevite.
Kook intussen de room in tot hij begint te dikken. Warm de puree in de room op. Kruid af met peper en selderijzout en leg er een klontje boter op.

#5062

Bron: Flandria