Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/groentengerechten_klaarmaken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 17 juli 2019

3 lekkere dagdagelijkse gerechtjes

Ovengerecht met spruitjes, geitenkaas en ricottaIngrediënten voor 4 personen:

  • 800 g Flandria-spruitjes
  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g ricotta
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels halfvolle melk
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Bereiding:

Kook de spruitjes beetgaar in een bodem kokend water. Houd er 4 opzij en snijd de andere spruitjes in vieren.
Plet de geitenkaas en de ricotta in een kom. Doe er het geplette teentje knoflook, de melk en de losgeklopte eieren bij en breng op smaak met peper.
Voeg als laatste de spruitjes toe en meng alles goed door elkaar zodat de spruiten min of meer fijngestampt worden. Giet er de melk bij (de melk kan eventueel weggelaten worden).
Giet het mengsel in 4 ovenschaaltjes of stoofpannetjes en versier met een spruitje.
Zet het gerecht 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot er zich een goudbruin korstje vormt.


Rode kool met appelen en bloedworst

Rode kool met appelen en bloedworstIngrediënten voor 4 personen

• 4 bloedworsten
• 2 rode uien
• 3 stoofappelen
• 500 g rode kool
• klontje boter
• 1 dl groentebouillon
• 600 g aardappelen
• snuifje suiker
• peper en zout

Bereiding
Snijd de rode kool en uien fijn. Schil de appelen en snijd ze in stukken. Stoof ze samen met de rode kool en de ui in boter en bouillon gaar onder gesloten deksel op zacht vuur. Kruid met peper en zout en een snuifje suiker. Serveer met de bloedworst en gekookte aardappelen.


Gewokte oesterzwam met prei

Gewokte oesterzwam met preiIngrediënten voor 4 personen

• 1 bakje oesterzwammen
• 1 grote stengel Flandria-prei
• 2 middelgrote Flandria-tomaten
• verse krab
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 sjalotje
• 1 teentje look
• bieslook
• versgemalen zwarte peper
• bruine suiker

Bereidingswijze

Borstel de oesterzwammen en scheur ze in hapklare stukken. Snij het preiwit en een deel van het groen in dunne schijven. Warm een eetlepel olie op in de wok en bak er de oesterzwammen in gaar, samen met een fijngehakt sjalotje en een teentje look. Doe de preiringen erbij en roerbak alles gaar.
Voeg nog wat verse krab en verse tomaten toe aan de wok. Breng op smaak met wat bieslook, veel zwarte peper en een beetje bruine suiker.

Tip
Door ze te scheuren, wordt de vlezige structuur en smaak van de oesterzwammen extra benadrukt. Op die manier zijn ze een goede vervanger voor gevogelte of vlees.

#4572

Bron: Flandria