Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/groenten_liefdesmenu

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 21 mei 2019

Enkele liefdesmenu's als tip voor Valentijn

 

Gezond en sexy liefdesmenu met groenten.

een liefdesmenu voor twee

Deze pittige recepten combineren een royale dosis stimulerende groenten en vruchten met andere liefdesproducten zoals kreeft, vanille, nootmuskaat en gember!

Soep van kropsla, doperwten en lente-uitjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 Flandria-kropsla

  • 1 bosje Flandria-lente-uitjes

  • 1 Flandria-prei

  • 125 g doperwtjes (diepvries)

  • 1 geperst teentje knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • ½ l kippenbouillon

  • peper en zout

  • muntblaadjes voor de garnering

Soep van kropsla
 

  • Snijd het hart uit de kropsla. Haal alle bladeren van elkaar, was ze en droog ze. Gebruik ook de buitenste bladeren en snijd de nerven zeker niet weg. Snijd de worteltjes en het bovenste deel van het loof van de lente-uitjes weg, maar laat er nog een stuk van het groen aan. Maak de prei schoon en snijd ze in ringetjes.
     

  • Verhit de olie. Fruit er de prei en het knoflook in. Voeg de slabladeren en de bouillon toe en laat 5 minuten koken. Voeg de lente-uitjes toe en laat nog 5 minuten koken. Schep de slabladeren en de lente-uitjes uit de bouillon en voeg nu de doperwtjes toe. Laat 10 minuten koken. Pureer de soep tot een glad mengsel en kruid royaal met peper en zout.
     

  • Schik de slabladeren in het midden van verwarmde borden. Schep er de soep omheen en versier met lente-uitjes en muntblaadjes.

Kreeft met fijne groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

Kreeft met fijne groenten

  • Breng de visbouillon aan de kook en warm er de kreeften in op gedurende 5 minuten. Haal ze uit de bouillon. Trek de grote scharen van het lijf, breek de scharen voorzichtig open en trek het kreeftenvlees er met een kreeftenvorkje in één geheel uit. Snijd de karkas van de kreeften doormidden en haal er zo veel mogelijk vlees uit. Houd het kreeftenvlees warm.
     

  • Maak de groenten schoon. Snijd de prei en de selderij in ringen, de wortelen in staafjes. Blancheer deze groenten niet langer dan 2 minuten in dezelfde visbouillon waarin u de kreeften hebt opgewarmd. Schep de groenten uit de bouillon en houd ze warm.
     

  • Rasp de halve citroen en pers ze uit. Laat de visbouillon inkoken tot één vierde van het volume. Voeg de room toe en laat tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur, voeg de geraspte citroen, het citroensap en de gember toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg de groenten toe.
     

  • Verdeel het kreeftenvlees over warme borden en giet er de groenten over.

Crème brûlée met frambozen

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 16 verse Flandria-frambozen

  • 2 eetlepels frambozenconfituur

  • 2 eierdooiers

  • 2 eetlepels kristalsuiker

  • 1 vanillestok

  • 1 dl slagroom

  • geraspte nootmuskaat

  • 6 theelepels rietsuiker

  • muntblaadjes.
     

creme brulée met frambozen

  • Verwijder het steeltje van de frambozen. Schep 1 eetlepel frambozenconfituur en 6 frambozen in twee vuurvaste en ijskoele kommetjes.
     

  • Klop de eierdooiers met de kristalsuiker op tot een schuimig mengsel. Schraap de vanille uit de stok en voeg ze bij het eiermengsel. Voeg vervolgens de slagroom in kleine beetjes en wat geraspte nootmuskaat toe terwijl u blijft kloppen.
     

  • Verdeel het mengsel over de kommetjes. Vul een diepe ovenschaal tot halve hoogte met heet water. Plaats daarin de kommetjes. Zet de schaal voorzichtig in een voorverwarmde oven van 175° C. Laat 40 tot 45 minuten bakken tot de crème vast is geworden.
     

  • Laat de crème afkoelen en zet ze dan nog een paar uurtjes in de koelkast.
     

  • Bestrooi elk kommetje met 3 theelepels rietsuiker. Zet de kommetjes onder de hete ovengrill en laat het suikerkorstje karameliseren. Hiervoor kunt u ook een speciaal brandijzer voor crème brûlée gebruiken.
     

  • Laat de bereiding afkoelen tot het bovenste laagje hard is geworden. Garneer ze met overblijvende frambozen en muntblaadjes.

#479

Bron: Flandria