Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gratin_met_bloemkool_en_gehakt

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 18 juli 2019

Gratin met bloemkool en gehakt

Ingrediënten voor 4personen

  • 1 kilo zachtkokende aardappelen (bv. bintjes)
  • 2 dl warme melk
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 500 g gehakt (varkens/rund)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel fijngesneden rozemarijn
  • 2 dl runderbouillon
  • maïszetmeel
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 100 g geraspte Oud-Bruggekaas

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen gaar in zout water en giet ze af.
  • Pureer ze met de melk.
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg een klontje boter toe en hou de puree warm.
  • Fruit intussen de ui glazig in wat boter.
  • Voeg het gehakt toe en bak het korrelig.
  • Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn.
  • Overgiet met de bouillon en bind met maïszetmeel.
  • Stoom intussen de bloemkool beetgaar.
  • Beboter 4 individuele ovenschaaltjes.
  • Maak nu laagjes met het gehakt, de bloemkool en de puree.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Tip:

  • Indien geen bloemkool beschikbaar kan deze ook vervangen worden door broccoli of prei. Het gekapt kan dan eventueel vervangen worden door restjes gebraad die fijngesneden zijn.
  • Meer weetjes over deze groente? Lees hier meer over de bloemkool
#3131

Bron: Flandria