Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gezond_afslanken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 18 september 2020

Gezond afslanken dankzij groenten en fruit

gezond afslanken

Dat afslanken niet eenvoudig is weten we al lang. Vaak wordt al snel een middel gebruikt op basis van chemische stoffen. Het is echter aangeraden om ook even te kijken naar het normale eetpatroon van de persoon en daar eens dieper op in te gaan.
Want groenten en fruit kunnen ook al een verbetering van de algemene spijsvertering met zich meebrengen en helpen om een beter resultaat te krijgen bij het afslanken.

natuurlijke afslankproducten

In dit artikel enkele tips om gezond af te slanken dankzij groenten en fruit.
Groenten en fruit is een belangrijke voedingsbron om het lichaam gezond en fit te houden. Wanneer je een dagelijkse portie groenten en fruit eet, kan dit helpen als natuurlijk afslankproduct. De voedingsvezels die in groenten en in fruit zitten zorgen ervoor dat men bij het eten sneller voldaan is. Groenten en fruit bevatten weinig calorieën. Wanneer een maaltijd bestaat uit veel groenten zal het deel met veel voedingsstoffen kleiner zijn. Je dik eten in groenten wil dus zeggen dat je wel een voldaan gevoel krijgt, maar ook dat je minder calorieën binnen krijgt.

Eén van de belangrijkste punten bij het afslanken is de inname van calorieën beperken. Groenten en fruit zijn hier dus al een grote hulp bij. Bovendien is het nog gezond ook. Want ze bevatten vele belangrijke voedingsstoffen en leveren direct energie aan het lichaam door de koolhydraten die aanwezig zijn in groenten en fruit.

Groenten en fruit bevatten daarnaast nog eens massaal veel vitamines die goed zijn voor ogen, beendergestel, stoelgang, enz…

groenten en fruit om af te slanken

Afslanktips:

  • Koolhydraten zitten in veel voedingswaren, de ene groep is al gezonder dan de andere. Vandaar dat wordt aangeraden om je aantal koolhydraten liever op te nemen via peulvruchten, volkorenbrood.
    Snoep, koek en andere tussendoortjes bevatten ook koolhydraten, maar deze producten leveren geen gezonde basis voor een gevarieerde voeding en dus zijn die dan ook te mijden.
  • Wanneer je last hebt met het eten van tussendoortjes en andere snuisterijen kan het misschien helpen om zelf een kant en klare groenten- en fruitschaal klaar te zetten in de woonkamer. Door op voorhand groenten en fruit te snijden en reepjes klaar te leggen in een (decoratieve) schaal, maak je het jezelf eenvoudiger om snel even een reepje groente te pakken in plaats van een zakje snoep of een koek. Hoe meer je eet van producten met weinig calorieën, hoe minder je zin krijgt in caloriebommetjes.
    Geschikte groenten zijn bijvoorbeeld wortels, radijzen, reepjes paprika, knolselder, roosjes van bloemkool, enz… Deze zijn tamelijk goed te bewaren op kamertemperatuur.

Afslanken met groenten

Groentenweetje:
Wist je dat er evenveel energie nodig is om groenten te kweken in een serre of kas, dan wanneer de groenten (of fruit) gekweekt worden in een tropisch land om het dan naar hier te transporteren?
Vandaar dat het ecologisch gezien interessant is om de groenten te kopen wanneer deze in eigen land ook gekweekt worden. Op dat moment zullen de groenten ook het goedkoopst zijn. en zo weet je dat er geen extra serreverwarming nodig is geweest, en ben je dus naast aan je lijn ook aan het milieu aan het denken.

#2832