Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gevulde_paprika_met_fijne_groenten_en_tuinkruiden

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 7 juli 2020

Gevulde paprika met fijne groenten en tuinkruiden

paprika gerechten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g gemengd gehakt
  • 3 middelgrote rode paprika’s
  • 1/2 venkel
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 2 eetlepels broodkruim
  • ½ eetlepel Engelse saus
  • 100 g gemalen belegen kaas
  • peper en zout
  • verse basilicum, tijm en rozemarijn
  • 8 champignons

recepten met paprika's

groenten stoven met olijfolie

Gevulde paprika klaarmaken:

  • Snij de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes.
  • Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten.
  • Laat 4 paprikahelften intact en snijd de rest ook in kleine blokjes.
  • Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn.
  • Snipper de lookteentjes.
  • Verwarm olijfolie in een pan en stoof de groenten aan met de look en het pepertje.
  • Doe het eitje, het broodkruim en de kaas bij het gehakt.
  • Kruid met peper, zout , basilicum, tijm, rozemarijn en Engelse saus en meng er ook de gestoofde groenten doorheen.
  • Vul de paprikahelften met het gehakt en zet ze op een ingevette bakplaat.
  • Snijd de rest van de courgette en de champignons in flinterdunne plakjes.
  • Schik die op de paprika’s om te versieren en werk af met een takje tijm.
  • Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten in een oven op 160°C.
  • De paprika’s zijn gaar als er een helder sap uitloopt, wanneer je er op drukt.

gevulde paprika met tuinkruiden

Kooktip:
Zorg ervoor dat het gehakt pittig gekruid is. Omdat de paprika op zich niet gekruid is, zal de scherpte ervan tijdens het bakken sterk afnemen.

#2843

Bron: Flandria