Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gevulde_paddestoelen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 1 oktober 2020

Een klein voorgerecht met eekhoorntjesbrood

gevulde paddestoelen

Een klein voorgerechtje dat men kan serveren met een coulis van tomaten.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 2 kg paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
  • 2 dikke schellen gandaham
  • enkele takjes platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels arachide olie (=pinda-olie gewonnen uit aardnoten)
  • 2 eetlepels broodkruim
  • 2 eieren
  • peper en zout

Bereiding

Met een borsteltje de paddenstoelen zuiver maken. Ik ben zeker geen voorstaander om paddenstoelen te spoelen. Met een rond borsteltje kan men ze zeer goed proper maken. De

paddestoelenop een grote schotel leggen, volledig goed bedekt met grof zeezout, ze zo gedurende twee uren laten rusten. Ze gaan nu hun overtollige vocht afgeven.

Het vocht weggieten en het eekhoorntjesbrood voorzichtig met keukenpapier afdeppen.

De steeltjes nu scheiden van de hoedjes

Enkel de hoedjes in een goed ingevette pyrex-braadschotel leggen

De steeltjes samen met de hesp, de peterselie en de look fijn hakken.

De eieren opkloppen en dit mengen met alles wat gehakt werd .

Kruiden met peper en zout

Dit mengsel in de hoedjes van de paddenstoelen doen en bestrooien met het broodkruim

De oven goed voorverwarmen en de schotel gedurende 45 minuten in de oven laten.

Ik heb uit alle voorzorg 20 minuten voor het einde een blad bakpapier of dit mag ook een blad aluminiumpapier zijn, over de schotel gelegd. Dit om te voorkomen dat de paddenstoelen te droog zouden worden.

Dit is echt een gerecht voor de liefhebbers van eekhoorntjesbrood, voor wie nog het geluk heeft om er te vinden . Ik ben op de groenteboer afgestemd.

Wie hierbij graag een coulis van tomaten (warm) serveert, kan dit doen met bijna alle soorten vleestomaten. Ik eet dit met zelf gebakken brood .

#757

Auteur: Rita de Clercq