Gevuld paasei maken
Wat heb je nodig voor het ei
- polystyreen (isomo) ei
- paraffine of oude kaarsrestjes
- pan, vuurtje, lepel
- hoog glas of vaas
- cacaopoeder
- aluminiumfolie
- ring om ei op te presenteren
Wat heb je nodig voor de vulling
- stukje steekschuim
- anjers (hier wit en groen)
- bosbestakjes
- klimopblaadjes
- beregras
- gedroogde takjes
- lijm en pistool
- veertjes, eitjes
Maak eerst het ei:
- Smelt de paraffine en voeg cacaopoeder toe tot de gewenste kleur is bereikt.
- Plaats het glas op een ruim stuk aluminiumfolie waar je een randje hebt aangemaakt.
- Op het glas plaats je een half ei met de bolle zijde naar boven.
- Wanneer de paraffine terug begint te stollen lepel je deze voorzichtig over het polystyreen ei.
- Om een mooi resultaat te bekomen wordt dit meerdere keren herhaald.
- Dit werkje vraagt enig geduld maar het levert een ei voor jarenlang plezier.
Maak daarna de vulling:
- Snij het steekschuim op maat, ongeveer een halve cm boven de rand van het ei.
- Laat het volzuigen met water en klem het in het ei.
- Verdeel enkele klimopblaadjes in groep aan de rand van het ei.
- Snij de bloemen goed schuim aan en vul naar eigen smaak het steekschuim.
- Verwerk enkele grassen door ze aan beide kanten in het steekschuim te steken, op die manier bekom je een opening boven de bloemen waar de gedroogde takjes worden tussen gestoken.
- Van de bosbes gebruik je enkele fijne takjes die in bundeltjes op enkele plaatsen in het geheel verdeeld worden.
- Als afwerking worden enkele kwarteleitjes gekleeft op de gedroogde takjes en werk af met enkele veertjes.
- Het gevulde ei stel je op een ring of iets leuks met een opening anders blijft het niet staan
- Deze eieren vul ik al jaren elke keer opnieuw en dit jaar rusten ze op een bloemvorm met mos bekleed, (zo aangekocht in de winkel).