Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gerechten_met_broccoli_maken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 20 juni 2019

2 gerechten met broccoli in de hoofdrol

Puree met broccoli en FinettesIngrediënten voor 4 personen

  • 500 g Finettes
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 broccoli
  • 50 g gemalen kaas
  • 5 cl melk
  • 50 g boter
  • 1 el paneermeel
  • tijm
  • salie
  • nootmuskaat
  • peper en zeezout

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Dompel deze roosjes gedurende 5 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel de broccoli onder de kraan met koud water.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en voeg wat melk, een klontje boter en muskaatnoot toe. Pureer de aardappelen.
Bestrooi de gepeperde en gezouten Finettes met wat tijm en salie. Bak de Finettes in boter zeer kort op een hoog vuur (2 tot 3 minuten).
Boter een ovenschotel in. Verdeel de broccoliroosjes over de bodem. Bedek met de gebakken Finettes. Bedek de hele bovenzijde van de schotel met aardappelpuree. Bestrooi met gemalen kaas. Strooi wat paneermeel uit over de schotel om een mooie korst te bekomen.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat 25 minuten bakken en serveer.


Tagliatelle met broccoli, spinazie

Tagliatelle met broccoli, spinazieIngrediënten voor 4 personen

  • 250 g (verse) tagliatelle
  • 16 stuks zoutwater scampi 
  • 1 broccoli
  • 100 g spinazieblaadjes
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • 1 eetlepel gesneden koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels magere yoghurt

Bereidingswijze

Was de spinazie en snij de broccoli in roosjes. Blancheer en spoel met fris water. Knip de tuinkers en spoel kort.
Pel de scampi en maak ze schoon. Bak ze kort in de helft van de hete olie en kruid met wat peper.
Kook de pasta beetgaar en spoel onder koud water.
Meng de pasta met de groenten, de gesneden kruiden en breng op smaak met de yoghurt en de resterende olijfolie. 
Kruid met peper en strooi er de scampi over.

#4064

Bron: Flandria