Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gerbera_kamerplant1

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 23 oktober 2020

Gerbera's zijn niet enkel mooie snijbloemen maar ook prima kamerplanten.

Gerbera's zijn planten om van te houden

De gerbera staat deze maand volop in de belangstelling. Iedereen kent ze als snijbloem, maar het zijn ook hele vrolijke potplanten.

 

Kleurrijk en opgeruimd
Gerbera’s geven je meteen energie met prachtige, eenvoudige bloemen in geel, oranje, rood, roze, paars en wit. Soms is het bloemhart opvallend donkergekleurd. De robuuste, ronde en zachte blaadjes ademen een en al optimisme. Kortom, de gerbera… om van te houden. Het zijn opgewekte planten voor een opgeruimd gevoel.

Keuze en combinaties
Gerbera’s stralen overal, ze horen bij wie de dag wil plukken. Er zijn vele tientallen soorten en ze lenen zich uitstekend als kleurrijk statement. De blije bloemen passen in elk interieur. De gerbera houdt van veel licht en stelt verder maar weinig eisen... een ideale plant om mee uit te pakken. Solo, in rijtjes of groepsgewijs. Verwijder steeds de uitgebloeide bloemen en… blijf genieten!

Woonplant mei

Gerbera, familie van de zonnebloem is net zo uitbundig en energiek. Juist in de maand mei piekt het aantal variëteiten. Er komen bovendien steeds meer miniversies om nog bontere combinaties te creëren. Gerbera’s lenen zich uitstekend als kleurrijke decoratie in en om het huis.

#1007