Genieten van zongerijpte kerstomaten en kruiden uit je eigen tuin
Er is niets dat boven de lekkere geur en smaak gaat van een vers geplukte tomaat. Zeker als je ze zelf hebt gekweekt en geoogst. Dit kan op een eenvoudige manier en je hebt er niet veel plaats voor nodig.
Zelfs op een balkon kan je heerlijke tomaatjes kweken. (zie het artikel:
tomaten ondersteboven kweken)
Kies voor potten of hangmanden die decoratief zijn en combineer verschillende groenten en kruiden in één pot. Zo krijg je plantenbakken die naast een smakelijke oogst, ook nog een lust zijn voor het oog. Combineer bv. struiktomaten met basilicum en blauwe viooltjes. Zorg wel voor potten die groot genoeg zijn en geef voldoende voeding en water zodat de pot er de hele zomer lang prachtig uit ziet en voor een rijke oogst zorgt.
In onze webwinkel vind je een groot assortiment aan potten voor het zaaien en kweken van tomaten en kruiden.
Als je de tomaatjes hebt geoogst kan je ze bereiden in talrijke gerechten. Wij hebben alvast een heerlijk recept voor u. Klaar in een handomdraai en perfect als aperitiefhapje.
Recept: gemarineerde kerstomaten met mozzarellabolletjes
Ingrediënten:
- 20 mini mozzarellabolletjes
- 250 gr kerstomaatjes
- koolzaadolie
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 teentje look
- kruiden: verse basilicum, gedroogde oregano, provencaalse kruidenmix, peper en zout
Bereiding:
- Giet het sap van de mozzarellabolletjes af.
- Spoel de kerstomaatjes en doe ze samen met de mozzarella in een kom.
- Overgiet het geheel met koolzaadolie en het citroensap.
- Pers het teentje knoflook uit en voeg dit samen met de andere kruiden toe. Van de provencaalse kruidenmix mag u er wat meer indoen.
- Meng het geheel en laat even marineren.