Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gembercake

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 18 juli 2019

Gembercake lekker en gezond

Gembercake: lekker en gezond!

Benodigdheden

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 g suiker
  • 150 g boter
  • 150 g gekonfijte gember
  • 2 eieren
  • gemberstroop

Bereiding

Roer de boter of margarine tot room.
Voeg de suiker toe.
Voeg er daarna één voor één de eieren aan toe en roer tot de suiker geheel is opgelost.
Doe er dan de gezeefde bloem en de gemberstroop bij.
Op het einde de gesnipperde gember toevoegen.
Boter de cakevorm in, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm.
Het deeg kun je daarna voorzichtig in deze cakevorm gieten.
Bakken in een gedurende vijf minuten voorverwarmde oven gedurende 1 uur bij 180°.
Dan eventjes in de cake een priktest doen met een breinaald. Kleeft er niets meer aan de breinaald, dan is de cake klaar!

Tip! Laat de cake even afkoelen tot de kanten van de vorm loslaten en keer hem dan op een rooster om.
#1340

Auteur: Rita de Clercq