Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/geheim_van_mooie_hortensias

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 19 september 2021

Hortensia’s in alle kleuren, wat is het geheim?

Hortensia’s zijn echt een pracht voor je tuin. Er zijn vele tientallen soorten, elk met hun eigen charme: groot, klein, met pluimen, roze, blauw en wit.

Geheim van mooie hortensia's

Heeft u oorspronkelijk een blauwe hortensia gekocht en is de bloemkleur ondertussen naar roos veranderd, dan kan u dit makkelijk corrigeren. Om een blauwe kleur te behouden, moet de grond voldoende zuur zijn en moet de plant voldoende ijzer kunnen opnemen. De grond verzuren doe je door een verzurende bodemverbeteraar DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle zuurminnende planten onder de bestaande bodem te mengen.

DCM Vivimus® Heide, Rhodo & alle Zuurminnende Planten

Bodemverbeteraar voor het aanplanten van zuurminnende planten.

Om te mengen in de grond bij het aanplanten van zuurminnende planten zoals heide, rhododendron, azalea, camelia, blauwe hortensia, pieris, skimmia … Stimuleert de inworteling en het bodemleven en heeft een aangepaste zuurtegraad voor zuurminnende planten. Toepasbaar in de biotuin.

Kan het hele jaar door gebruikt worden.
Meng 1 tot 2 delen met 1 deel uitgegraven grond.

Toepasbaar in de biotuin !

 

Er is echter nog een bijkomende voorwaarde voor intense blauwe kleuren: de bodem moet voldoende opneembaar ijzer en aluminium bevatten. Is dit niet het geval, dan vertoont uw hortensia een twijfelachtige roze kleur met misschien wat blauwe nuances. DCM Meststof Hortensia's is een speciaal verzorgingspakket voor deze blauwe hortensia’s. Het bevat een aangepaste kaliumrijke voeding voor een uitbundige bloei en mooie bladeren. Het aparte zakje aluin zorgt voor opneembaar ijzer en aluminium wat resulteert in een diepe blauwkleuring van de bloemen.

DCM Meststof Hortensia's

Voor het bemesten en blauw kleuren van hortensia.

Voor het bemesten en blauw kleuren van hortensia.Voor het bemesten en blauw kleuren van hortensia.

Verzorgingspakket met aangepaste meststof en aluin om hortensia’s diep blauw te kleuren. De kaliumrijke meststof met magnesium zorgt voor een uitbundige bloei en mooie, groene bladeren.Kan het hele jaar door gebruikt worden.

Toepassingsperiode: maart - juni & september - oktober

Wist je dat:

hortensia’s met witte of crèmekleurige bloemen (zoals de Annabelle) nooit blauw of roze kunnen worden. Ze kunnen hooguit een roze tint krijgen door herfstverkleuring.

#5327

Bron: DCM
www.dcm-info.be