Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/geef_je_gazon_een_stimulans_na_de_winter

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 23 september 2020

Geef je gazon een stimulans na de winter

Geef je gazon een stimulans na de winter

Veel zon en een aangename temperatuur: dat is wat je gazon nodig heeft om goed te groeien. Maar laat het dat nu net zijn waaraan het gras tijdens de winter een tekort heeft gehad. Onder het sneeuwdek en door de vele regenbuien kan het gazon langzaamaan geel en mager worden. Logisch dus dat je gras staat te springen om opnieuw te groeien van zodra de zon langer schijnt en het kwik opnieuw stijgt (vanaf ongeveer 9°C).

DCM Gazonstart is de ideale startbemesting om een geel en mager gazon snel weer te herstellen en om te toveren tot een prachtige donkergroene grasmat.

Het hoge magnesiumgehalte zorgt snel voor een groene kleur terwijl het stikstof de groei van het gras zal stimuleren.  DCM Gazonstart geeft door zijn gecombineerde samenstelling van minerale en organische bestandsdelen een zeer snelle en eveneens langdurige werking, wat deze meststof ook zeer geschikt maakt voor de toepassing na het verticuteren, na een lange droogteperiode of na het doorzaaien. Bovendien kan DCM Gazonstart homogeen gestrooid worden dankzij de unieke MINIGRAN®technologie. Elk MINIGRAN korreltje bevat een gelijke hoeveelheid grondstoffen en valt dieper in de grasmat voor een sneller effect. De perfecte stimulans voor je gazon dus!

DCM Meststof Gazonstart

samengestelde organisch-minerale meststof NPK 12-3-3 + 2 MgO


  • gazonopkikker: herstelt snel een beschadigd of uitgeput gazon
  • ideaal na de winter of na het verticuteren
  • direct resultaat + lange nawerking

Toepassingsperiode: februari - oktober (0,25 - 0,5 kg/10 m²)

Beschadigde gazon herstellen - DCM Gazonstart

Dankzij een perfect evenwicht tussen snelwerkende en langwerkende stikstof krijgt uw gazon ogenblikkelijk voldoende voeding voor een snelle startgroei of hergroei.

 

#4691

Bron: DCM
www.dcm-info.be