Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gazonmeststof_compo_floranid

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 27 januari 2022

Waarom het gras soms wel groener is op een ander? Dankzij COMPO Floranid® Gazonmeststoffen!

gazonmeststofHeel stilletjes mogen we er weer aan beginnen denken: meer zon, prettige temperaturen, de tuin die ontwaakt. Met COMPO Floranid® Gazonmeststoffen kunt u het gazon in recordtijd in optimale conditie te brengen. Geen doffe gelige plekken, onkruid of mos, maar mooi en stevig gras dat blaakt van gezondheid. Vooral met de nieuwe minerale korrels met Isodur®-technologie bewijst COMPO definitief dat een minerale meststof niet slecht hoeft te zijn. Integendeel!

De vooroordelen rond minerale gazonmeststoffen

“Minerale meststoffen vervuilen het milieu. Ik verkies een organische meststof.” Het wordt zo vaak gezegd, maar toch hebben ook organische meststoffen enkele minpunten. Typerend is hun ‘piekwerking’, waardoor er bij het verteringsproces plots meer voedingsstoffen vrijkomen dan wat het gazon kan opnemen. Dat geeft dan weer een verhoogd risico op uitspoeling en grondwatervervuiling. Bovendien beginnen ze pas goed te werken bij een gemiddelde bodemtemperatuur van 12 à 16°C. De minerale Floranid®-meststof met Isodur®-technologie bewijst dat het ook anders kan!

Het geheim van COMPO Floranid®

Het geheim van de nieuwe COMPO Floranid®-meststof? De unieke Isodur®- technologie. Deze zorgt niet alleen voor een zeer snelle startwerking, maar ook voor een langdurige en gelijkmatige werking van 3 maanden. Elke korrel is een zorgvuldige mix van voedings- en sporenelementen die volgens de behoeften van het gras worden vrijgegeven. Zo worden de typische ‘groeistoten’ vermeden. Het gazon krijgt de tijd om alle elementen op te nemen waardoor er zo goed als geen uitspoeling optreedt en de bodem dus niet belast wordt. Extra troef is dat de meststof werkt vanaf een bodemtemperatuur van 5°C. Kortom, nog voor de lente volledig aanbreekt, kan iedereen binnen de 7 dagen een diepgroen en stevig gazon hebben.

Om het rijtje met voordelen van Floranid®-meststoffen compleet af te maken: dit product wordt toegepast aan een dosering van slechts 3 kg/100 m², terwijl een organische meststof een gemiddelde dosis van 10 tot 15 kg/100 m² vraagt. Heel voordelig dus!

gazon bemesten

De voordelen van COMPO Floranid® in een notendop

 • Rijk aan voedingsstoffen: de zorgvuldig uitgekiende formule zorgt voor een gelijkmatige groei van het volledige gazon en vermijdt groeistoten. Elke korrel bevat namelijk alle vereiste voedingselementen.
 • Langdurige werking van 3 maanden: de Isodur®-technologie zorgt voor een goede startwerking alsook voor een gelijkmatige langdurige werking van 3 maanden.
 • Werkzaam bij lage temperaturen vanaf 5°C: onder invloed van vochtigheid komt de Isodur®-stikstof langzaam vrij. Dit gebeurt al bij een temperatuur van 5°C, ideaal gezien het Belgische klimaat.
 • Niet milieubelastend: een geleidelijke vrijgave van de meststof geeft het gazon de tijd om alle elementen op te nemen. Zo bestaat er geen verhoogd risico op uitspoeling ten opzichte van onbemeste gazons en wordt het grondwater niet vervuild.

Assortiment

Binnen het Floranid®-assortiment biedt COMPO, naast de aanleg- en onderhoudsmeststof, ook een meststof met onkruidbestrijder en een meststof met mosbestrijder. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap!

Compo Floranid

 • COMPO Floranid® Gazonmeststof voor Aanleg en Onderhoud:
  Beschikbaar in doos van 3 kg (voor 100 m²), zak 7,5 kg voor 250 m² en zak 12 kg voor 400 m².
 • COMPO Floranid® Gazonmeststof met Onkruidbestrijder:
  Beschikbaar in doos van 3 kg (voor 100 m²), zak 7,5 kg voor 250 m² en zak 12 kg voor 400 m².
 • COMPO Floranid® Duo Gazonmeststof met Antimos:
  Beschikbaar in emmer van 6 kg (voor 200 m²)

 

Resultaat: een stevig en diepgroen gazon in 7 dagen.

#2908

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be