Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/gardenia_of_kaapse_jasmijn

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 28 juli 2021

Gardenia: Kaapse jasmijn of knoopsgatbloem

Gardenia’s verleiden je en geuren je tegemoet!

De gardenia is een prachtige kamerplant met donkergroen blad en roomwitte bloemen. Ze staat te stralen als de mooiste bruid op een zomerdag en verleidt je met een heerlijk parfum.

Dame op stand

Gardenia’s lijken op bruidsboeketten en corsages. Ze geven het gevoel van een uitbundig feest, sjiek én stijlvol. De gardenia wordt ook wel Kaapse jasmijn genoemd en is een karakter op zich. Ze is een geurige aristocrate, maar blijft altijd gezellig en bescheiden.

Verleiding in wit

Uit de spannende, dichte bladerstruik - vrijwel zonder stelen - ontvouwt de gardenia haar bekoorlijke bloemen. Het lijken net roomwitte rozen! En iedere keer volgen de bloemen elkaar op. Je kunt steeds genieten van die romantische sfeer en het heerlijke gardeniaparfum. Ze zegt iedere dag even ik ook van jou!  

Juni is een uitgelezen maand om de gardenia ‘een aanzoek te doen’. Schenk haar daarna veel licht, maar houd haar uit direct zonlicht. En geef Lady Gardenia regelmatig wat lauw water en een beetje nevel uit de plantenspuit... Ze is een lieveling om met heel je hart te koesteren.

Wetenschappelijke benaming: Gardenia jasminoides.
Familie: Rubiaceae
Nederlandse naam: gardenia, Kaapse jasmijn, knoopsgatbloem.

#1054