Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/ficussen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 13 mei 2021

Vele soorten Ficussen blijven toppers onder de kamerplanten

Ficus al jaren een favoriete kamerplant.
De Ficus is zonder twijfel één van de meest bekende plantenfamilies. De meer dan 1000 soorten verschillen erg van elkaar: van bomen en heesters in de tuin tot hangende en klimmende varianten in de jungle.

 
Ficus lyrata
 

Ook in kamerplanten zijn er veel soorten en maten verkrijgbaar, zodat er voor ieder interieur en iedere smaak wel een geschikte Ficus te vinden is.

Ficus lyrata
Al miljoenen jaren groeit de Ficus in tropische en subtropische gebieden. Van de soorten die we als kamerplanten gebruiken komen de meeste uit Zuidoost Azië. De treurvijg (Ficus benjamina) en de rubberboom (Ficus elastica) zijn de bekendste, maar ook de Ficus lyrata mag er zijn. Kenmerkend aan de meeste Ficussen is hun wat ‘bossig’ uiterlijk. De Ficus lyrata heeft echter wat groter, liervormig blad dat als een soort rozet omhoog langs de stam groeit. Daardoor oogt hij weelderig, maar past hij goed in een wat minimalistisch interieur. Deze ficus wordt groot, maar vertakt zich vrijwel niet wat ideaal is voor smalle, hoge plekken in huis. 

Trendy gezicht
Met accessoires zoals kussens, kaarsen en potten kun je het basisinterieur eenvoudig aanpassen aan de trendkleuren. Zwart, olijf, fuchsia, chroom, terracotta of kunststof, de Ficus past zijn uitstraling moeiteloos aan en past daardoor in de meeste interieurstijlen. Wanneer je dus een andere sierpot koopt, geef je hem telkens een ander gezicht. 

#662