Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/ficus_ginseng_woonplant_kamerplant

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 13 mei 2021

Ficus Ginseng als kamerplant

De Ficus Ginseng is een rasecht zomertype. Bij zwoele temperaturen vertrekt deze bonsai met glimmende blaadjes graag op vakantie naar je terras. Dat maakt van hem de perfecte Woonplant van de maand juli.

ficus ginsing als kamerplant houden

Kunstig gevormde bonsai

Een grillig vertakte luchtwortel met stevige, ovale blaadjes die glimmen in het licht: dat is de Ficus Ginseng ten voeten uit. Vanuit iedere hoek ziet deze kunstige bonsai er weer net iets anders uit. Een feest voor het oog. De aanblik van al dat frisse groen brengt je helemaal tot rust. Kijk gerust wat langer en droom zachtjes weg.

Een plant met een bijzondere betekenis

Bonsaibomen komen oorspronkelijk uit Japan waar ze een cultureel symbool zijn en al in de veertiende eeuw geweekt werden. In het verre oosten kent men geneeskrachtige werkingen toe aan de grillig gevormde wortel van de Ficus.

Verzorging van ficus ginsengPlaats: In de zomer mag de Ficus buiten staan op een schaduwrijke plek. Overwinteren doet de plant bij voorkeur op een koele plaats, bij circa 12°C.
Water: Geef de woonplant matig water, ´s zomers meer dan in de winter. Laat geen water in de schaal of schotel staan
Verzorging: Geef regelmatig voeding. Als je de Ficus Ginseng verplaatst, moet hij daarna even wennen. In de tussentijd kan hij wat blad verliezen. Besproei de woonplant bij droge lucht met een plantenspuit.

Leuk om te weten

  • Ficus betekent vijg. Wereldwijd zijn er meer dan 2.000 soorten Ficussen.
  • In het wild kan de Ficus Ginseng een boom van wel 20 meter hoog worden.
  • Je komt de plant ook tegen onder de naam Ficus microcarpa Ginseng of Ficus microcarpa.
  • Heb je kapper-aspiraties, maar geen gewillig slachtoffer? De Ficus laat zich met plezier snoeien tot de gewenste vorm.

Meer info vind je op www.groenvanbijons.be.

Woonplant van de maand
De Ficus Ginseng, of Ficus microcarpa, staat deze maand in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van juli 2015. ‘Woonplant van de maand’ is een initiatief van het Bloemenbureau. Maandelijks kiest het Bloemenbureau in overleg met vertegenwoordigers uit de sierteeltsector een plant die het opvallend goed doet bij de consument, of juist (nog) niet zo bekend is, maar wel potentie heeft om het goed te doen in de woonkamer.

#4804

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl