Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/feestelijke_kersttaart

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 26 mei 2019

Feestelijke kersttaart in een schaal

Feestelijke kersttaart

Nog op zoek naar een leuk bloemstukje voor op de feesttafel? Dan is dit misschien wel iets voor jou?  Een Kersttaart is eenvoudig en snel te maken en je kan er heel wat kanten mee uit. Je kan er verse bloemen in verwerken maar je kan er ook een schikking van maken met enkel droge materialen zoals op het voorbeeld. 

Benodigd materiaal:

Niet vegetatief materiaal:

  • bloemschikmateriaal: mes, schaar, snoeischaar
  • taart in piepschuim van ca. 20 cm diameter, ca. 8 cm hoog.
  • tandenstokers en krammen
  • lijmpistool en lijm
  • handgeschept papier in kleur naar keuze.
  • ijslandsmos, sisal
  • kleine kerstballetjes en eventueel andere kerstversiering.
  • grote platte schaal of taartenschotel om taart op te leggen .

Vegetatief materiaal:

  • sierappels, eventueel gewaxt
  • herfstmateriaal: dennenappels, allerlei besjes en noten, chiloni naturel, elzenpropjes,…
  • plataanbollen, Lotus mini, gedroogde schijfjes appelsien,…
  • safarimateriaal
  • 3 pakjes kaneelstokken

 

Werkwijze:

Feestelijke kersttaart

  1. Bekleef de buitenrand van de piepschuimtaart en een deel van de bovenzijde met het handgeschept papier. Lijm het vast met gebruik van een lijmpistool.
  2. Lijm rondom de taartvorm de kaneelstokken met het lijmpistool. De kaneelstokken mogen een klein beetje boven de taart uitsteken.
  3. Beleg de hele bovenzijde van de taart met het ijslandsmos. Steek het vast in het piepschuim met krammen.
  4. Schik al het materiaal dat je hebt in een mooie compositie op het mos en lijm het vast. De kerstballetjes kan je eventueel vast steken met een krammetje. De sierappeltjes prik je vast met een tandenstoker.
  5. Werk af met wat gekleurd sisal.
  6. Als je met verse bloemen wenst te werken kan je bloembuisjes in het piepschuim steken of je kan een deel van het piepschuim uitsnijden en er natgemaakte oasis in aanbrengen.
#4590

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies