Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/feestelijke_herfsttaart

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 20 mei 2019

Feestelijke herfsttaart

Feestelijke herfsttaart



Eén van de leukste bloemschikperioden van het jaar is de winter met zijn sfeervolle maanden met lange en gezellige avonden. Het hoogtepunt is voor velen het kerstfeest en het gezellig tafelen met vrienden en familie tijdens de feestdagen. De feestelijke herfsttaart is hierbij de perfecte tafeldecoratie. Je kan een veelheid van schikkingen maken en de combinaties zijn onbeperkt. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van dennenappels, allerlei noten en bessen, vilt, linten, kaarsen, kerstballen,…

Benodigd materiaal:

Niet vegetatief materiaal:

  • bloemschikmateriaal: mes, schaar, snoeischaar
  • taart in piepschuim van ca. 30 cm diameter, ca. 12 cm hoog
  • tandenstokers en krammen
  • lijmpistool en lijm
  • handgeschept papier in kleur naar keuze
  • sierwikkeldraad op houten klosje, vilt, 6 bloembuisjes van 6 cm lang
  • grote platte schaal of taartenschotel om taart op te leggen

Vegetatief materiaal:

  • sierappels, eventueel gewaxt
  • herfstmateriaal: dennenappels, allerlei besjes en noten, bolsters tamme kastanje, chiloni naturel, elzenpropjes,….
  • plataanbollen
  • gedroogd platmos
  • zeegras
  • groot blad van Amerikaanse eik, plataan of tamme kastanje.
  • bloemen: hypericum, rozen,….

Feestelijke herfsttaart

Werkwijze:

  1. Bekleef de buitenrand van de piepschuimtaart en een deel van de bovenzijde met het handgeschept papier. Lijm het vast met gebruik van een lijmpistool.
  2. Rol de bladeren van bijvoorbeeld Amerikaanse eik één voor één op. Maak de blaadjes vast aan de taart met sierwikkeldraad en plaats ze dicht tegen elkaar de hele taart rond.
  3. Maak aan de bovenzijde van het piepschuim openingen waar de bloembuisjes in passen. Bedek de rest van de bovenzijde met het gedroogd mos.
  4. Snijd smalle repen vilt en rol ze op. Steek de toefjes vast met een kram volgens een schikking naar keuze. In het voorbeeld zijn er 10 toefjes vilt verwerkt rond de bloembuisjes.
  5. Werk verder af met de herfstmaterialen die je hebt, zoals dennenappels, elzenpropjes, plataanvruchten, noten, bolsters, chiloni en sierappels tot de volledige bovenkant van de taart bedekt is.
  6. Vul de bloembuisjes met water. Snijd de bloemen af op de juiste lengte en steek ze in de bloembuisjes.
  7. Breng wat zeegras aan op de taart rond de bloemen.

Feestelijke herfsttaart

#4542

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies