Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/feestelijke_hapjes_met_aardappelen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 17 juli 2019

Feestelijke hapjes met aardappelen

Aardappelmousse en olijven in een hoorntje

Ingrediënten voor 4 personen

  • Aardappelmousse en olijven in een hoorntje250 g bloemige aardappelen (ongeveer 2 grote aardappelen)
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • enkele el olijfolie
  • 70 g boter
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 20 vellen filodeeg van 8 bij 8 cm
  • peper en zout

Bereidingswijze

Leg de gehalveerde olijven op bakpapier en droog ze in een oven van 120°C. Laat afkoelen en maal in de blender. 

Bestrijk de vellen filodeeg met olijfolie en rol ze kegelvormig op. Schuif over de steel van een houten lepel of inox garde met de open kant. Bak de hoorntjes krokant in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 7 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen. 

Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water en pureer. Meng de boter onder de puree en breng op smaak met oregano, peper en zout. Doe het aardappelmengsel in een spuitzak en vul hiermee vlak voor het serveren de hoorntjes. Het aardappelmengsel mag niet volledig koud zijn. Dip de hoorntjes met het aardappelmengsel in de crunch van gedroogde olijven.


Aardappel gevuld met boter en verse kruiden

Ingrediënten voor 4 personen

  • Aardappel gevuld met boter en verse kruiden4 vastkokende aardappelen (elk 100 g)
  • 1 handjevol radicchiosla
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 100 g gezouten boter op kamertemperatuur
  • 2 el basilicum
  • 2 el koriander
  • 2 el tijm
  • peper en zout
  • houten prikkers

Bereidingswijze

Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in twee. Schep wat aardappelkruim uit de aardappelhelften.
Meng de boter met de gehakte kruiden en kruid met peper en zout. Doe wat van deze kruidenboter in de aardappelholtes en voeg ze terug samen. Maak ze vast met een houten prikker. Besprenkel de aardappelen met wat olijfolie en bak ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer met radicchiosla en gesneden ui.

#3739

Bron: Flandria