Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/eucomis_kuiflelie_ananasplant_

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 6 juli 2020

Eucomis kuiflelie, ananasplant geven de late zomer en herfsttuin een extra dimensie

Eucomis /Ananasplant

Familie:

Liliaceae
Populaire naam:
Ananasplant
Oorsprong:
Zuid Afrika


Eucomis /Ananasplant

De bloem wordt gevormd door een heleboel kleine bloemen. Op de top van de stengel en bloem zit een kruin van jonge groene bladeren. De bloemen produceren veel nectar, zodat er altijd veel bijen rond de Eucomis zitten. De plant is erg geschikt als pot plant, welke je gedurende de winter binnen kunt zetten. Begin met water geven wanneer de groei van de plant weer begint. De Eucomis komt van origine uit de natte gedeeltes van de bergen in het zuiden van Afrika.

Bloemkleur: geel, groen, wit

Bloeiperiode: Juli- Augustus

Hoogte: 30-60 cm

Plantdiepte: bollen bedekken met een klein laagje grond

Plantafstand: 15 cm

Boltype: bol

Lichtomstandigheden: volle zon

Toepassingen: border, bakken en potten.

De Eucomis is een goede border plant, dit is te danken aan zijn vreemde uiterlijke en unieke kleuren. Ze geven de late zomer en herfst tuin een extra dimensie.


Eucomis 'Twinkle Stars'

Wij zijn geneigd te zeggen dat de Eucomis de plant is om in potten te zetten. Ze kunnen worden behandeld als vaste planten. Een ding waar je op moet letten is dat de potten groot en diep genoeg zijn. Gewone potgrond is prima voor deze plant. Zorg er wel voor dat de pot gaten heeft waaruit het overtollige water kan wegwateren. Een laag van steentjes op de bodem van de pot is ideaal. Onthoud dat grote hoeveelheden water moeten worden voorkomen, en dat het extra toevoegen van meststoffen alleen een luxe is. De potten kunnen in april buiten worden geplaatst en in oktober na de bloei weer naar binnen worden gehaald. Ze moeten overwinteren op een vorstvrije plaats met weinig water.

Belangrijkste soorten:

Eucomis bicolor – groen

Eucomis comosa (syn. Punctata) - gemixt groen/wit

Eucomis bicolor alba - wit

#1217