Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/een_perfecte_gazonverzorging

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 30 juni 2022

Een perfecte gazonverzorging

De schoonheid van een tuin is gebaseerd op verschillende elementen (planten, landschapsarchitectuur, meubelen, …) maar ook het gazon speelt hier een belangrijke rol. Wanneer de temperatuur terug begint te stijgen, wordt het gazon opnieuw het middelpunt voor het hele gezin. Seizoenswisselingen, veelvuldig betreden, spelende kinderen, huisdieren en de opkomst van onkruid en mos belasten echter dagelijks de grasmat. Het gras heeft meststof nodig om terug vitaal te worden en meer weerstand te krijgen.

COMPO lanceert 4 nieuwe gazonmeststoffen die ervoor zorgen dat je grasmat op zo optimaal mogelijke manier wordt verzorgd tot in de puntjes!

Nieuwe gazonmeststof 4 in 1

Nieuwe gazonmeststof 4 in 1

Deze minerale, geurvrije meststof onder vorm van microkorrels biedt alles wat nodig is om een diepgroen, dicht en gezond gazon te krijgen! Deze complete meststof heeft een formule die speciaal is afgestemd op het gazon.

De stikstof zorgt voor de groei en een diepgroene kleur die nog versterkt wordt door het aanwezige wateroplosbare magnesium en ijzer. De meststof met extra toegevoegde plantenextracten zorgt voor een gesloten, dicht gazon waardoor de groei van ongewenste planten zoals onkruiden en mos sterk wordt verhinderd.
Beschikbaar in 4 kg (100 m²), 10 kg (250 m²) en 16 kg (400 m²).

Nieuwe Naturanid-meststoffen

Nieuwe Naturanid-meststoffenCOMPO lanceert 3 nieuwe, innovatieve organisch-minerale meststoffen. De meststoffen maken gebruiken van de Naturanid®-technologie om het gazon te voeden en te verstevigen, en van Bacillus om de inworteling te bevorderen.

De Naturanid®-technologie is een innovatief proces van verschillende organische stoffen van plantaardige oorsprong en andere ingrediënten voornamelijk uit de voedingsindustrie. De meststof onder vorm van fijne en homogene korreltjes is heel eenvoudig te strooien en bovendien stofvrij.

COMPO Gazonmeststof Minder Maaien

Milde onderhoudsvriendelijke formule voor een rustige groei van het gazon. Zo hoeft er niet frequenter gemaaid te worden. De meststof heeft een trage en langdurige werking tot 100 dagen en gaat verzuring van de bodem tegen. De korrels bevatten eveneens bacteriën die de afbraak van de maairesten en het afgestorven mos versnellen, waardoor de viltlaag wordt gereduceerd. Zo wordt verticuteren overbodig.
Beschikbaar in 3 kg (60 m²) en 20 kg (400 m²).

COMPO Gazonmeststof Minder Maaien

COMPO Gazonmeststof 2 in 1

Deze organisch-minerale meststof heeft een extra hoog kaliumgehalte dat de aanwezige mossen doet geelkleuren (en uiteindelijk bruinkleuren), om uiteindelijk af te sterven na 3 weken. De korrels hebben een langdurige werking tot 100 dagen en maken het gazon sterk en stevig. Zo krijg de grasmat meer weerstand tegen koude, droogte en betreden. Het product is ideaal voor gazons met een matige mosdruk.
Beschikbaar in 1,5 kg (20 m²), 3 kg (40 m²) en 20 kg (250 m²).

COMPO Gazonmeststof 2 in 1

COMPO Gazonmeststof 3 in 1

Deze organisch-minerale meststof met indirecte werking tegen mos (dankzij het hoge kaliumgehalte) maakt het gazon sterke en stevig en geeft het zo meer weerstand tegen koude, droogte en betreden. De nuttige bacteriën versnellen de afbraak van de maairesten en het afgestorven mos waardoor de viltlaag wordt gereduceerd en verticuteren overbodig wordt. Tot slot gaat kalk de verzuring van de bodem tegen.
Beschikbaar in 1,5 kg (20 m²), 3 kg (40 m²) en 20 kg (250 m²)

COMPO Gazonmeststof 3 in 1

#5656Compo

Auteur: Compo
COMPO. Mooie planten zonder moeite.
www.compo.be

Terug naar boven icoon