menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 21 juli 2024

Drogen en bewaren van pepers.


Gedroogde pepers

Pepers behoren beslist tot de groep van de goede ‘bewaargroenten’. Ze zijn lang vers te houden en kunnen voor veel doeleinden geteeld worden. Je hebt de sierpepers en de vrijwel allemaal gewone pepers die in tal van gerechten hun plaats vinden. Om deze groente lang te kunnen bewaren gaat men deze best gaan drogen. Drogen is een manier van bewaren die vrij vlot gaat. Je kunt de pepers gewoon aan een touwtje hangen en deze boven een warme plaats laten drogen. Ze geven een bijzonder mooie sierwaarde die vooral in de keuken van pas kan komen.

Gedroogde pepers


Hoe ga je hierbij tewerk?

Neem een naald en draad bij de hand en de gewenste pepers. Ga vervolgens met de naald en draad door ieder steeltje van de pepers. Wanneer je dit rechtstreeks door de vrucht zou doen heb je meer kans op rotting.
Je kunt natuurlijk eerst de pepers drogen en daarna op een touw gaan rijgen,…Eenmaal gedroogd mag je gerust rechtstreeks met een naald door de vrucht. Na het opspelden kan je het eindresultaat in de keuken hangen.

Pepers drogen

Gedroogde pepers in glazen potten zijn ook prachtig om naar te kijken en het keukeninterieur op te sieren. Eenmaal de pepers droog zijn kun je er alles mee doen!

Pepers drogen

Pepers zijn dus erg makkelijk te gebruiken of te verwerken. Je hoeft dus geen schrik te hebben dat de vruchten gaan rotten want eenmaal droog, altijd droog…

Auteur: Foto's en tekst Dorny Angelo

#1293Angelo Dorny

Auteur: Angelo Dorny

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).