Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/de_kwaliteitspotgrond_van_dcm

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 25 juli 2021

De kwaliteitspotgrond van DCM

Kwaliteitspotgronden van DCM zijn uitmuntende, gebruiksklare potgronden van professionele kwaliteit, geschikt voor het in- en verpotten van allerlei planten, zowel in huis als in de tuin. Deze potgronden zijn steeds samengesteld uit hoogwaardige veensoorten en extra grondstoffen.
Hoogwaardige veensoorten: potgrond moet zowel water als lucht vasthouden en mag dus absoluut niet dichtslaan. Een soepele en veerkrachtige structuur van de potgrond is onontbeerlijk. Dankzij de hoogkwalitatieve veensoorten en de juiste verhoudingen wit- en zwartveen behoudt DCM Potgrond zijn veerkracht, krimpt niet en blijft water en voedingselementen snel opnemen.
Organische meststoffen die geleidelijk voedingselementen voor de plant vrijmaken en zorgen voor een rustige groei en lange bloei gedurende meerdere maanden. Bovendien zijn deze organische meststoffen een energiebron voor talrijke bacteriën. Een goede bacteriële activiteit is onmisbaar voor de ontwikkeling van sterke en gezonde wortels.

Andere toeslagstoffen zoals lava, zeewierkalk, kokos, ijzer, … worden toegevoegd afhankelijk van de specifieke behoeften van de planten.

Voor in huis en in de tuin

DCM Potgrond voor Huis en Tuin is dankzij zijn unieke samenstelling zowel geschikt voor binnen als buiten en kan universeel toegepast worden voor het in-en verpotten van allerlei planten.

De extra toegevoegde lava, bestaande uit fijne korreltjes van een vulkanisch gesteente, zorgt voor een substraat met een luchtige structuur. Het gietwater verspreidt zich gelijkmatig over de hele pot, zodat een perfect evenwicht tussen lucht en vocht in de potgrond mogelijk wordt. Zo blijven de wortels gezond en zijn uw planten verzekerd van een lang leven.

Rozen op uw  terras

Kies voor uw rozen in potten voor DCM Potgrond voor Rozen. Deze potgrond
voldoet eveneens aan de hoge kwaliteitseisen van DCM en heeft nog wat extra pluspunten:

  • ijzer: speelt een belangrijk rol in de vorming van bladgroen. Het extra toegevoegde ijzer zorgt voor een diepgroene kleur van de bladeren.
  • bloemstimulator: De extra toegevoegde DCM organische fosforbron zorgt voor een optimale bloei zodat u, een hele zomer lang, kan genieten van een rijkelijke en mooie bloemenpracht.

Snoeitip voor rozen:

Na de winter moeten rozen teruggesnoeid worden. Zwakke scheuten kan u best wegsnoeien, dikke scheuten mogen wat langer aan de plant blijven. Bij nieuwe of zwakgroeiende rozen kunnen de takken tot op 2 à 3 ogen teruggesnoeid
worden.

Bij sterkere rozen tot 4 à 5 ogen. Zwak groeiende rozen moeten dus sterker worden teruggesnoeid, dit om de groei extra te stimuleren.

DCM Potgrond voor Huis & Tuin
DCM Potgrond voor Rozen

#2935

Bron: DCM
www.dcm-info.be