Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/de_beleving_van_kleur_in_de_tuin

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 29 juli 2021

De beleving van kleur in de tuin door Martje van den Bosch

De beleving van kleur in de tuin

In november verschijnt bij uitgeverij Atrium een nieuw en origineel tuinboek:

Naar aanleiding van de reacties van de bezoekers in De Tuinen in Demen verdiepte Martje zich in de werking van kleur. ‘De beleving van kleur in de tuin’ gaat in op kleurvoorkeuren en eigenschappen van kleuren. Een tuin is bij uitstek een plek om te genieten en rust te vinden, maar ook een plek die nieuwe energie geeft. Hoe we een tuin waarderen en de kleuren erin ervaren wordt mede bepaald door wat we mooi vinden.

De beleving van kleur in de tuin helpt om je eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen. Het is ook een heel praktisch boek, met veel aandacht voor beplanting. Niet alleen éénjarige en vaste planten, maar ook bollen en rozen komen aan bod. Behalve een beschrijving van de planten bevat het boek handige tips voor de verzorging. De prachtige foto’s zijn gemaakt door Brecht Mané-van den Bosch en vormen een unieke bron van inspiratie.

De beleving van kleur in de tuin - Martje van den Bosch

Martje van den Bosch studeerde filosofie en was jarenlang docent. Sinds 2006 is zij fulltime met tuinen bezig: schrijft zij er over, ontwerpt voor anderen en werkt zij in de Tuinen in Demen, die zij met haar man heeft ontworpen en aangelegd.
 
Het boek is vanaf november verkrijgbaar in de reguliere boekhandel in België en Nederland en te bestellen via www.detuinenindemen.nl

De beleving van kleur in de tuin
Plantkeuze – Toepassing – Verzorging

Door Martje van den Bosch
Formaat: 28 x 22 cm, gebonden
Bladzijden: 160
Verkoopprijs: € 14,99
ISBN: 978 90 5947 430 7

#3673

Auteur: Martje van den Bosch
www.detuinenindemen.nl