Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/dahlia_trends_tuin_mode

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 6 augustus 2020

Dahlia's als musthaves 2009

Musthaves zomer 2009: Dahlia's

Dahlia’s zijn zeer opvallende bloeiers en dé musthaves van deze zomer. Deze echte seizoensbloemen zijn alleen verkrijgbaar bij bloemist of marktkraam in de zomermaanden. Door de vele verschillende decoratieve bloemvormen en kleuren is de dahlia uitstekend te stylen volgens de nieuwste trends.

Musthaves
De dahlia is er in diverse verschijningen met opvallende bloemvormen. Zo zijn er 17 verschillende typen met bloemen die lijken op een anemoon, een bal, een spin, een cactus en zelfs op een waterlelie. In Nederland worden ruim 350 cultivars geteeld, in totaal zo’n 2 miljoen stuks. De doorsnee van de bloem kan maar liefst 20 cm zijn. De kleuren van dahlia gaan van wit naar donkerpaars, van geel tot knalroze.

Trends
In de diverse trends van 2009 staan natuur en hergebruik van oude materialen centraal. Veldboeketten en oude vazen krijgen weer een plekje in het interieur. Juist door hun natuurlijke en ietwat nostalgische uitstraling zijn dahlia’s weer helemaal van nu. Je kunt er spannende combinaties van maken, ook met andere typische zomerbloeiers. Hoe je zomerboeket er ook uit komt te zien… dahlia’s mogen niet ontbreken! De tijd dat bloemen uitsluitend in een vaas thuis horen lijkt ook voorbij. De grote bloemen van de decoratieve dahlia nodigen uit om ze te laten drijven (als waterlelies) in een schaal met water.

Vaasleven
Wie bloemen in huis haalt, wil er lekker lang van genieten. Het vaasleven (van o.m. dahlia’s) wordt spectaculair verlengd met speciale voeding voor bolbloemen. In vergelijking met ‘gewoon’ water kun je er vaak twee tot drie dagen langer van de bloemen genieten. Vraag dus aan de bloemist naar een zakje bloemenvoeding!

#2129

Bron: IBC