Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/coprosma_wintergroene_struik

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 27 november 2020

Coprosma: vier nieuwe variëteiten

Nieuwe lijn in Coprosma: vier nieuwe variëteiten met een groot blad

Een bossig, bladhoudend struikje met glanzende blaadjes die verkleuren volgens het seizoen. Zo kan de Coprosma het best omschreven worden. Dit struikje is oorspronkelijk afkomstig uit Australië en Nieuw-Zeeland. Ieder seizoen past de bladkleur zich aan, wat het een echte aanrader maakt voor op het terras of balkon. Het aanbod in Coprosma werd onlangs uitgebreid met een nieuwe lijn van vier variëteiten met een groot blad.


Karo Red ®

Plantkenmerken
De Coprosma is een bladhoudend struikje met glanzende ovale blaadjes. De bladkleur oogt het hele jaar rond fris en past zich aan volgens het seizoen. Een Coprosma komt mooi tot uiting als kamerplant, maar ook op het terras of balkon. Hiernaast is deze plant ook uitermate geschikt voor herfstcomposities.


Tequila Sunrise ®
 

Het Coprosmastruikje kan tot 80 cm hoog en 50 cm breed worden. Het gedijt prima in een luchtige goed drainerende grond en vraagt een zonnige omgeving. Hiernaast zijn een matige waterbehoefte en droogteresistentie eigen aan dit struikje. Bovendien kan het temperaturen van -5°C tot 30°C verdragen. De vermeerdering wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd productiebedrijf.


Pina Colada ®

Nieuwe lijn van vier variëteiten met een groot blad
De nieuwe lijn is kwekersrechterlijk beschermd voor Europa en bestaat uit vier variëteiten met een groot blad. Deze vier variëteiten worden onder de handelsnamen Fire Burst ®, Tequila Sunrise ®, Pina Colada ® en Karo Red ® op de markt gelanceerd. Ze worden in de handel gebracht door Stefan De Jaeger uit Laarne.


Fire Burst ®

Er is momenteel al voldoende handelsvoorraad beschikbaar. Vanaf 2010 kunnen we nog meer nieuwe en frisse soorten verwachten die binnen dit exclusief concept passen.

Voor meer info kan u terecht bij:

Stefan De Jaeger
Zevensterstraat 1
B-9270 Laarne
Tel. +32(0)486/91 44 84

#2252