Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/carludovica_sp_panamahoed_palm

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 28 september 2020

Carludovica sp of Panamahoed-palm nu ook als kamerplant in de handel

Carludovica sp. is een nieuwe kamerplant met een hoog junglegehalte. De plant uit Centraal- en Zuid-Amerika staat namelijk bekend als ‘panamahoed-palm’. Dit omdat de indianen de vezels van de bladeren al sinds mensenheugenis gebruiken voor het vlechten van allerlei gebruiksvoorwerpen.

Een techniek die de Spanjaarden in de Nieuwe Wereld op het idee bracht om er hoeden van te laten maken. En zo werd in Cuenca in Ecuador de “panamahoed” geboren. Nog altijd worden er in Ecuador “panamahoeden” gemaakt van Carludovica-bladeren. Nu is diezelfde palm klaar voor een doorbraak in de huiskamer.

Voordelen zijn de gemakkelijke verzorging en lange houdbaarheid. Bij een goede verzorging, die bestaat uit regelmatig water en voeding geven, gaat deze zeker vier maanden mee. Opvallend bij jonge exemplaren van Carludovica is de vouw in het blad, die er vanzelf uitgroeit naarmate de plant ouder wordt.

Carludovica sp. wordt het jaarrond op de Nederlandse veilingen aangevoerd en wordt verhandeld onder de naam Carludovica Jungle Drum.

#1765

Bron: Mooiwatplantendoen
www.mooiwatplantendoen.nl