Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/cannelloni_gevuld_met_spinazie_en_ricotta_

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    maandag 24 juni 2019

Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta

Dit is een geweldig recept waar je met de ganse familie kan van smullen. Cannelloni zijn pasta-buisjes die je kan vullen met allerlei lekkere dingen. In dit recept worden de buisjes gevuld met een mengeling van ricotta en spinazie en om het wat pittiger te maken voegen we er wat raketsla aan toe. Als je zelf spinazie in de tuin hebt staan dan kan je deze hierin verwerken. Verse spinazie smaakt het lekkerst maar spinazie uit de diepvries is een goed alternatief.  

Cannelloni gevuld met spinazie en ricotta

Ingrediënten:
(Voor 4 personen)

  • 20 cannelloni buisjes

Voor de vulling:

  • 300 gram verse spinazie of diepvriesspinazie (ontdooid en uitgelekt).
  • 500 gram ricotta kaas
  • 2 handen vol verse raketsla
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Voor de saus:

  • 50 gram bakboter
  • 60 gram bloem
  • 1 liter water
  • 1 dl witte wijn
  • sap van ½ citroen
  • peper en zout of bouillon
  • 1 teentje verse knoflook
  • 1 potje saffraanpoeder
  • wat lichte room
  • 1 bakje verse champignons

Bereiding:

  1. Spoel de verse spinazie en blancheer deze kort in kokend water. Giet het water af en vang ze op in een zeef. Spoel ze af onder koud water en nijp het overtollige water er uit. Mix de spinazie daarna fijn. Bij gebruik van diepvriesspinazie laat je deze ontdooien, giet je het overtollige vocht ook af en mix je de spinazie fijn.
  2. Meng de spinazie onder de ricotta kaas. Hak de raketsla fijn en voeg deze onder het mengsel. Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat.
  3. Vul vervolgens de cannelloni buisjes met het ricotta mengsel. Je kan dit met een spuit doen of gewoon met een koffielepel. De buisjes mogen goed gevuld zijn. Leg ze in een platte ovenschotel en plaats deze in afwachting in de frigo.
  4. Maak voor de saffraansaus een roux door de boter te smelten. Als de boter gesmolten is voeg je lepel per lepel de bloem aan de boter toe. Klop goed tot een glad deeg ontstaat en laat de roux nog even op een zacht vuur uitdrogen. Let op dat het niet verbrandt.
  5. Voeg langzaam aan het water toe terwijl je stevig met de klopper blijft roeren zodat er geen klonters ontstaan. Voeg verder water toe alsook de wijn tot de saus de gewenste dikte heeft.
  6. Breng op smaak met het citroensap, het saffraanpoeder en peper en zout.
  7. Zet de pan van het vuur en meng wat lichte room onder de saus. Roer alles goed door elkaar.
  8. Verwarm de oven voor op 180°.
  9. Reinig de champignons en snijd ze in plakjes. Bak ze kort in wat look en olijfolie en voeg ze daarna aan de saus toe.
  10. Overgiet de cannelloni met de saffraansaus en plaats de schotel in de oven gedurende een 30 à 40 tal minuten.
  11. Dien onmiddellijk warm op en strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over.
#4900

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies