Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/browniecake_met_avocado_topping

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 7 december 2019

Browniecake met avocado topping

Wie houdt er nu niet van de smaak van een smeuïge brownie, een typische Amerikaanse caloriebom. En omdat een mens zich toch nu en dan wel eens goed mag verwennen stel ik jullie dit fantastisch alternatief voor. Deze browniecake zit boordevol natuurlijke producten en je hoeft dus geen schrik te hebben om er een stukje meer van te eten!

Browniecake met avocado topping

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 250 gram dadels
  • 1 pot ongezoete appelmoes
  • 70 gram natuurlijke gezoete cacao (Gulva Java)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bio bakpoeder (vermijd het E-nummer 503, ammoniumbicarbonaat)
  • 150 gram ongepelde hazelnoten

Voor de afwerking van de cake:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel cacao (Gulva Java)
  • een klein beetje kokosrasp

Bereiding: (voor 2 kleine cakes of in grote cake)

Browniecake met avocado topping

  1. Verwijder de pitjes uit de dadels en laat ze gedurende een 10 tal minuten weken in koud water. Doe de dadels samen met de appelmoes in een pot en mix zo fijn mogelijk.
  2. Voor de verdere bereiding is een keukenmachine ideaal maar het kan ook zonder. Giet alles in een beslagkom en voeg er al kloppend het cacaopoeder en de eieren doorheen. Als de eieren goed onder het beslag gemengd zijn, mag je het amandelmeel en bakpoeder toevoegen. Klop het geheel tot een gladde massa.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°. Vet een bakblik in met wat boter en bekleed de binnenkant met bakpapier.
  4. Hak de hazelnoten grof. Voeg 2/3 van de noten bij het beslag en hou de rest voor de afwerking van de cake.
  5. Meng alles stevig door elkaar en giet het beslag in de bakvorm. Blijf een tweetal cm onder de rand van de vorm zodat de cake goed kan rijzen.
  6. Bak de brownie in de oven gedurende een 45 tal minuten. Na 25 minuten dek je de cake bij voorkeur af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij te bruin wordt.
  7. Ondertussen kan je de topping klaar maken. Verwijder de schil van beide avocado’s en de banaan. Snijd het vruchtvlees in blokjes en mix ze samen met de kokosolie en de cacao tot een gladde massa. Laat even opstijven in de frigo.
  8. Prik in de cake om te kijken als hij goed gebakken is. Hangt er geen beslag meer aan je vork dan is de brownie goed. Haal hem uit de oven en laat afkoelen.
  9. Haal de cake uit de bakvorm en bestrijk met een spatel de volledige bovenkant met een goede laag topping. Strooi er de resterende hazelnootjes over en werk naar smaak eventueel af met wat kokosrasp.
    Voor wat extra flavour kan je wat kaneelpoeder, stukjes gember of wat appelsiensap toevoegen.

Geniet van de intense geur van je vers gebakken brownie die uit de oven komt en je zal verleiden om de overheerlijke cake in één stuk op te eten…..

Smakelijk!

#4621

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies