Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/brahma_krielen

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 28 januari 2022

Brahma krielen: een mooi kippenras

Kippen in de tuin: brahma krielen
Brahma krielen:

          

Brahma’s zijn ongetwijfeld heel sierlijke, volgens velen de mooiste uit de vele hoenderrassen.Ze zijn groot, imposant en vooral heel kindvriendelijk.Naast de grote brahma’s heb je ook nog de krielrassen, brahmakrielen genoemd.

Een veel voorkomende kleurslag is dan ook de Columbia.Met een zwarte kraag en voetbevedering zijn ze een echt plaatje voor het oog. 

          

Ze hebben een nogal stoere blik en wegen heel wat eens ze volgroeid zijn.Een volwassen haan kan tot 5 kg. wegen en een hen 3.5 tot 4 kg.

Ze hebben absoluut een zachtaardig karakter en zijn dus zeker niet agressief tegenover de verzorger.

Brahma’s zijn afkomstig uit India waar ze dan uiteindelijk geïmporteerd zijn naar Europa.Daar heeft dit ras heel wat kruisingen ondergaan tot men uiteindelijk een vollere kip heeft bekomen met een beduidend mooiere voetbevedering.

 

De eierenproductie van dit kippenras is in vergelijking met die van de legkip eerder gering met het gewone veelal gekende eierenformaat.

In het voorjaar zullen ze wanneer er enkele eieren liggen vlug overgaan tot broeden.Een ras dat dus vlug broeds wordt.De hennen zijn zeer goede moeders en zorgen een aantal maanden voor hun jongen

Met een 150 a 160 eieren per jaar is deze sier en legkip een pareltje in uw kippenhok!
 

 
#848

Auteur: Angelo Dorny