Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bonte_boeketten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zaterdag 25 juni 2022

Bonte boeketten worden de nieuwe zomertrend

De toepassingen van bloemen in de trend van de komende zomer zijn vervreemd, decoratief, sprookjesachtig, creatief, ongewoon, expressief, weelderig, paradijselijk, energiek, rariteitenkabinet.

 

Door de snelle maatschappij en de ongekende mogelijkheden zijn we verwend en snel op iets uitgekeken. We willen dingen ontdekken waarvan we het bestaan niet van wisten. Dit leidt tot een vrolijke, bonte natuurwereld waarin realiteit en fantasie door elkaar lopen. Verzamelingen als een rariteitenkabinet. Materialen die letterlijk van dierenhuiden of -pantsers zijn gemaakt of imitaties hiervan. Opgezette dieren – met name vogels – zorgen voor de juiste inspiratie, evenals de onderwaterwereld met bonte vissen, wapperende anemonen en kleurige tentakels. Kortom, een wereld vol fantasie en creativiteit. Felle kleuren en natuurkleuren wisselen elkaar af om niet te verzanden in een bekende tropische Hawaï-sfeer. Bijzondere bloemen en decoratieve bladeren worden zo met elkaar gecombineerd dat het lijkt of er nieuwe, nog onbekende bloemen ontstaan.

Interieur algemeen

 • Kleur: felle kleuren worden contrastrijk met elkaar gecombineerd. Door donkere neutralen en zwart toe te voegen ontstaat een spannend geheel. Het gebruik van turquoise en blauwgroen valt op.

   

 • Materiaal: bonte veren, vaak geverfde dierenhuiden van zowel gladde reptielenhuiden als harige huiden van zoogdieren, schelpen en dieren pantsers, botten, hoorns en geweien, soepele materialen als zijde en voile, gekleurd glas, geglazuurd keramiek en (gekleurd) Zebrano hout.

Arrangementen - bloemstukken 

 • Kleur: bonte boeketten waarin felle en donkere kleuren elkaar afwisselen voor een spannend geheel. Let op voor het gebruik van alleen maar felle tinten in een boeket, deze toepassing ligt voor de hand, maar biedt geen vernieuwing.

   

 • Vormen: ongewone en ongedwongen vormen. Weelderig en extravagant. Alsof de bloemen hun eigen weg kiezen. Maar schijn bedriegt, want in werkelijkheid moet er heel wat gedaan worden om deze ongewone boeketten vorm te geven. Meerdere bloemen worden gecombineerd tot een nieuwe vorm, of dode materialen worden toegevoegd voor extreme effecten.
   

 • Vazen: opvallende vazen van glas of decoratief keramiek die aan dieren doen denken. Kwallen en anemonen spreken tot de verbeelding.

Kleurkaart
Felle kleuren uit de verschillende kleurgroepen van de kleurkaart worden contrastrijk gecombineerd met enkele donkere neutralen voor een fantasierijke sprookjes wereld. Gebruik van turquoise en blauwgroen valt op.

#1009
Terug naar boven icoon