Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bodeminsecten_in_de_moestuin_23_april_2013

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    vrijdag 25 september 2020

Bestrijding van bodeminsecten in de moestuin

Beste Tuinliefhebber,

Op regelmatige basis doen wij waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij ook het gazon nauwlettend in het oog. Dit alles om schimmels en dierlijke belagers zoals insecten en mijten tijdig aan u te melden en hen een stap voor te blijven. Nu is het ideale moment aangebroken om verder vermelde ziektes en plagen aan te pakken om zo met een minimum aan product een optimaal bestrijdingsresultaat te bekomen.

Advies: 23 april 2013 - Bericht 3

Er wordt momenteel gewaarschuwd voor volgende ziektes en plagen:

Bodeminsecten in de moestuin

Monilia

Rupsen op Carpinus Taksterfte bij buxus Verwelkingsziekte

Nu in de kijker: Bodeminsecten in de moestuin

Nu de eerste zonnestralen de bodem opwarmen kunnen we stilaan het één en ander in de moestuin gaan planten. Bloemkool en uien zijn zowat de eersten die hun plaats in de moestuin gaan opeisen. Om binnen enkele maanden zelf iets te oogsten kan het raadzaam zijn de bodem te behandelen met een bodeminsecticide. De overwinterde larven van allerlei insecten zijn maar al te happig om een graantje mee te pikken van de vers geplante groenten. PYCHLOREX 5G is de enige overblijvende strooikorrel die kan toegepast worden. Strooi hem aan de aanbevolen dosering en werk hem in voor het planten.

   

Bestrijdingsadvies:

Bij kolen kan hij ook nog net na het planten toegepast worden tegen koolvlieg. Door deze korrel te gebruiken maak je komaf metengerlingen, emelten, koperworm, aardrupsen en koolvlieglarven.

Pychlorex 5 G strooikorrels


Waarschuwingssysteem tegen ziekten in de tuinOp regelmatige basis doet Garden Alert® waarnemingen in de siertuin, fruittuin en moestuin en houden wij de opkomst van ziektes en plagen nauwlettend in het oog. Dit alles om dit u tijdig te melden zodat u hen een stap voor te blijven.

Garden Alert® is een uniek en gratis waarschuwingssysteem dat u gedurende het seizoen constant op de hoogte houdt van alle ziekten en plagen die kunnen voorkomen in zowel moes-, fruit- als siertuin.

Een waarschuwingsbericht van Garden Alert® geeft u een korte omschrijving van de ziekte en/of plaag gedocumenteerd met een aantal foto's en een bestrijdingsadvies op maat. Zo'n bericht stelt u in staat de ziekte en/of plaag op een heel eenvoudige manier te herkennen. Op deze manier kan je door een minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een optimaal resultaat bekomen. Het is immers zo dat wanneer de schade reeds goed zichtbaar is meer behandelingen noodzakelijk zijn en dat de schade soms nog moeilijk te herstellen is.

Door hier te klikken bekom je een unieke code voor gratis inschrijving op Garden Alert®. Je hoeft enkel nog je e-mail adres in te vullen op de website en u bent geregistreerd. Gratis, eenvoudig, snel en efficiënt omgaan met uw tuinproblemen.

#3888

Bron: Edialux
www.edialux.be