Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bloemschikken_valentijn

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    woensdag 17 augustus 2022

Bloemschikken Valentijn: compositie met orchidee van CUPIDO

Bloemschikken voor Valentijn:
compositie met orchidee van CUPIDO

BASISGEDACHTE :
Liefde, verliefdheid, houden van … zwijmelen op de zoete golven van de hartstocht of gewoon graag zien en in stilte. Denken aan het ultieme geschenk voor Valentijn, het bezorgt je soms een punthoofd maar wanhopen moet je niet want het volgende ideetje kan soulaas brengen, met een beetje lef, veel creativiteit en hier en daar een eigen accentje heb je een droomcadeau voor je liefste schat!!!

De basis van deze creatie is de vlinderorchidee of Phalaenopsis geschikt alsof deze recht uit de natuur komt. Deze bloeiende kamerplant is makkelijk in onderhoud en maandenlang houdbaar (zie artikel Phalaenopsis). Deze edele bloem vraagt om een beperkt gezelschap omdat ze zo mooi is, pronkend in alle eenvoud als een ultieme ode aan de liefde, ze staat ook symbool voor verbondenheid en spiritualiteit.

BENODIGDHEDEN

Niet plantaardig materiaal

 • Platte schaal (glas of andere samenstelling)
 • Groen steekschuim
 • Prikkers – oasis fix of lijmpistool
 • mes – snoeischaar
 • Valentijnshartje
Plantaardig materiaal
 • Phalaenopsis of de vlinderorchidee
 • Bloemen van Viburnum tinus
 • basisgroen: Hedera, Viburnum tinus, Hebe , ….
 • Sierlijke tak,– enkele Polygonumstokken
 • Bessen van klimop (Hedera), Skimmia japonica

 

   
HOE GAAN WE TE WERK ?
 1. Neem een platte schaal en leg er een sierlijke tak op.

 

 

 1. Kleef de oasisprikkers vast op de schaal met behulp van de oasis-fix of lijmpistool. Laat het groene steekschuim water opzuigen tot verzadiging, snij het daarna in twee gelijke stukken en duw ze langs de beide kanten van de tak op de prikkers vast.
 1. Snij de Polygonumstokken in twee verschillende lengtes. Verdeel in twee groepen van dezelfde lengte, steek deze in het steekschuim, opletten dat ze een lijn vormen.

 

 1. Plaats de Phalaenopsis achteraan de schaal, daarvoor staan dan de Polygonumstokken. Een bloeiende tak los gekocht kan natuurlijk ook, deze moet dan wel in een buisje met water gestopt worden, het resultaat is evenwaardig. Het buisje steek je dan vast in de oasis. Zorg er steeds voor dat de bloem een gans stuk boven de Polygonumstokken uitkomt, net alsof de bloemstengel erboven zweeft.
 1. Afwerken met mos vooraan en achteraan de schaal. Laat hier en daar wat plaats over om nog verder te versieren met de rest van het plantaardige materiaal.
 1. Vul de overgebleven plaatsen op met het basisgroen, enkele bloemen Viburnum tinus en eventueel een paar rode bessen van Skimmia, dit geeft een mooi kontrast.
 1. Als Valentijn het thema is kan je natuurlijk versieren met één of meerdere hartjes, deze worden het best geplaatst op het donkergroene mos.

 

HEB JE HET OOK TE PAKKEN OF BETER GEZEGD HEEFT CUPIDO JE TE PAKKEN, AARZEL DAN NIET EN HEB DE LIEFDE LIEF!

Terug naar boven icoon