Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bloemschikken_paasbloemstuk


https://www.tuinadvies.be   /    maandag 23 mei 2022

Bloemschikken Pasen: Paasbloemstuk in lijnen geschikt

bloemschikken thema: Pasen
Paasbloemstuk IN LIJNEN GESCHIKT


BASISGEDACHTE

Ook zo uitgekeken naar de lente? U bent niet de enige! De natuur komt tot leven, de vogels zijn druk op zoek naar een nieuw nest, onze energiebalans komt in evenwicht en onze creativiteit neemt een loopje, de lente drijft op mooie dingen zoals de eerste ontluikende bloemen, de groene sprietjes gras en ... een nieuw bloemstuk !

Het voorgestelde bloemstuk bruist in kleur en beweging, met een tikkeltje structuur en enkele follietjes als rustpunt en/of sfeermaker.

BENODIGDHEDEN

Niet plantaardig materiaal

  • mand (max. 15 - 20 cm diep)
  • groen steekschuim
  • snoeischaar mes, pook
  • raffia, sier– of echte eieren, pluimen, siervogeltjes…..

Plantaardig materiaal

  • Enkele oude, grillige en bemoste takken
  • Bloemenin gele, witte en oranje kleuren: tulpen, Hippeastrum, Freesia, Gerbera, Helleborus
  • Groen: mos, Skimmia japonica, Hedera,...

UITWERKING

Leg plastiekfolie in de mand (voorkomen doorsijpeling vocht).
Laat het steekschuim water opzuigen tot verzadiging. Snij het zodanig dat het mooi in de mand grillige oude en bemoste takjes... past. Zorg ervoor dat de oasis gelijk komt met de rand van de mand en er dus niet bovenuit steekt.

Leg de takken op -naar eigen smaak- bovenop het steekschuim, zet ze eventueel vast met een pook of geplooide ijzerdraad. Zorg hierbij voor de juiste verhouding.

Maak met soepele takken (berk , treurwilg,...) nestjes en plaats die in de vertakkingen van de liggende takken. Leg in deze takkennestjes wat stro of raffia. Ook onderaan op de takken -zoals in de natuur- kan je een nestje plaatsen.

Snij de bloemen met een scherp mes schuin af en steek de Hippeastrum en de tulpen verticaal op verschillende hoogte. Het beste resultaat bekomen we als de groepen bloemen steeds in onpare aantallen gestoken worden (1, 3, 5, ….). Opgelet : de verschillende tulpenkleuren niet door elkaar mengen in één groep.

Met de rest van de bloemen (Freesia, Helleborus, Gerbera) en het groen (Skimmia, Hedera) werken we verder. Zorg er voor dat de bloemen steeds in lijnen en in groep geschikt zijn (lineaire schikking), aangepast aan de grootte van demand.

In laatste instantie werken we de paasschikking af met mos en de “paasattributen” (siereieren, pluimen, nepkuikentjes, kunstvogeltjes….).
De gele kleuren in het bloemstuk accentueren eveneens de paassfeer.

Ergens een mooi plaatsje uitzoeken …en ons bloemstuk kan geuren en stralen !

DAG LENTE. WELKOM.

#185Wilfried Van Hecke

Auteur: Wilfried Van Hecke

Terug naar boven icoon