Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bloemkool_overschotel_klaarmaken

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    dinsdag 23 juli 2019

Bloemkool gerechten: bloemkoolschotel en bloemkoolpannekoekjes met garnalen

Pikante bloemkoolschotel

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

  • 150 gr geraspte kaas

  • 1 pikant pepertje (Flandria Piccantina)

  • 2 uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 el Provençaalse kruiden

  • 2 dl vleesbouillon

  • 2 dl room

  • 1 el olie

  • Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Blancheer de bloemkoolroosjes een paar minuten in kokend water met wat zout. Laat ze hierna goed uitlekken. Vet een ovenvaste schaal in. Verhit de olie in een pan en bak de uien, knoflook en het pepertje in 5 minuten bruin. Schep er de Provençaalse kruiden door. Breng op smaak met peper en zout. Leg het mengsel op de bodem van de ovenvaste schaal en leg hierop de bloemkoolroosjes. Schenk er nu de bouillon bij. Klop de room los. Verdeel deze over de bloemkool en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal onafgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven.

bloemkool ovenschotel klaarmaken

Bloemkoolpannekoekjes met garnalen

Ingrediënten voor 4 personen:

De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water. Afgieten en pureren met de staafmixer. Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren. De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter. Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.

 

#2556

Bron: Lava