Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bloembollen_oppotten

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    donderdag 25 februari 2021

Bloembollen in pot zorgen voor een mooie wintertuin of balkon

Bloembollen in pot vrolijken het voorjaar op.

Een kale wintertuin of -balkon kan er heel deprimerend uit zien. Na de gezellige decembermaand verlangen we echt weer naar het voorjaar waarin alles tot leven komt. Maar dat laat nog even op zich wachten. Gelukkig is er een handige manier om het balkon of de tuin toch alvast op te fleuren. Kant en klare bloeiende voorjaarsbolletjes op pot zijn vanaf januari weer in alle soorten en maten. Veel mensen kopen deze prachtige lentebloeiers om het interieur binnenshuis op te vrolijken. Maar je kunt ze ook buiten op het terras zetten en zelfs nog in de border planten. Het vrolijkst word je van anemonen, blauwe druifjes, hyacinten, tulpen, krokussen of narcissen binnen èn buiten. Dat kale, donkere wintergevoel ben je dan snel de baas.

Buiten

Bolletjes op pot zijn niet alleen voor binnen. Deze lentebloeiers staan ook prachtig op het balkon of terras. Bijkomend voordeel is dat ze daar nog langer blijven bloeien door de lagere temperatuur. Zelfs regen of een paar graden vorst is veelal geen probleem. Een combinatie van de Lentebloeier van het Jaar 2007, Anemone blanda, met hyacinten geeft een prachtig effect op het kale winterterras. Zo wordt het weer leuk om naar buiten te kijken. En dat beetje extra energie kunnen we in deze donkere wintermaanden wel gebruiken.

Feest in huis

Zelfs na de feestdagen, dragen bloeiende bolletjes op pot bij aan de feestvreugde. Wanneer je ze koopt zitten de bloemen vaak nog verstopt in de knoppen. Maar zelfs dan zien ze er grappig uit en geven een vrolijke sfeer. Het leuke van de vrolijke lentebloeiers is dat je er onbeperkt mee kunt stylen. Een grote schaal blauwe druifjes op de eettafel, drie kleine potten met hyacinten voor het raam of tulpen in de keuken. In witte potten steken de dieppaarse hyacinten en krokussen extra af. Maar in potten in dezelfde kleur hebben ze een strak uiterlijk. Trouwens over feestelijk gesproken; witte hyacinten, narcissen, blauwe druifjes of krokussen zijn vrolijke bruidsversieringen op elke winter- of lentebruiloft!

#936