Geprint vanhttps://www.tuinadvies.be/artikels/bloembollen_op_pot_lente

menu
Tuinadvies

https://www.tuinadvies.be   /    zondag 18 april 2021

Bollen op pot: succes ook zonder groene vingers!

Bollen op pot: succes ook zonder groene vingers!

Aan de slag!
Als de winter nog een eeuwigheid lijkt te duren is het tijd om de zon zelf in huis te halen. Met bollen op pot kunt u het voorjaarsgevoel naar huis halen, zelfs als het nog koud is. Met een aantal actiestappen heef u vrolijke kleuraccenten die u mogelijk zelfs al aan de zomer doen denken!

Stap 1: Winkelen

Ga er op uit! Vanaf de tweede week januari wordt het aanbod bollen op pot bij tuincentra en bloemisten al weer snel groter. Na de Kerst is het weer tijd voor nieuwe uitdagingen en ideeën. Selecteer gekleurde potten en andere accessoires. Deze winter is er weer een interesse in potten met dessins in velen kleuren. Selecteer de bollen die mooi bij elkaar passen en bijzonder worden in combinatie met de potten. Denkt u wel aan de maat van de potten en de hoeveelheid bollen op pot die u kiest.

Stap 2: Lokatie

Binnen bloeien bollen op pot gemiddeld binnen 7 tot 14 dagen. Uiteraard hangt dit af van de temperatuur van uw huiskamer. Bollen houden van de winter. Dus als de temperatuur lager is dan 20 graden celcius blijven de bloemen langer houdbaar. Selecteer dus een niet te warme locatie voor de bollen op pot.

Stap 3: Planten

Sommige bollen als blauwe druiven, narcissen en krokus kunnen beter in het geheel als groep geplant worden. Bollen als hyacinten en tulpen kunnen ook individueel worden gekocht (één per pot) waardoor ze makkelijker te mixen zijn. Soms is het ook leuk om de wortels af te spoelen en de bollen zonder aarde te verwerken. De bol bevat al alle energie die het nodig heeft om te kunnen groeien en bloeien. Slechts een beetje water is nodig voor het beste resultaat.

Stap 4: Genieten!

Het aardige van bollen op pot is het feit dat je er gedurende enkele weken van kan genieten. En dat je daarna weer leuk creatief aan de gang kan met nieuwe ideeën. Bollen op pot: succes ook zonder groene vingers!

#1874

Bron: IBC